Otthon

Ismerd meg a világ egyetlen művészét, aki varrógéppel fest!

Tulajdonképpen hímez az anyagra, azonban a részletgazdag képek miatt inkább festménynek tűnnek alkotásai.

Arun Kumar Bajaj munkáit most már India-szerte ismerik az emberek, a jó kézügyességgel megáldott férfi azonban kényszerűségből kezdte el a szabóságot 15 évvel ezelőtt. Arun eredetileg festő szeretett volna lenni, de édesapja korai halála miatt át kellett vennie a családi vállalkozás vezetését. Ez azonban nem gátolta meg Arunt művészi hajlamai kiélésében.

Az évek során sikerült egy olyan technikát kifejlesztenie, amellyel gyakorlatilag festeni tud az anyagra egy varrógép segítségével. 

 

Elég megnézni a munkáiról készült képeket ahhoz, hogy lássuk, mennyire egyedi, amit csinál. Pedig hiába géppel csinálja, egyáltalán nem egyszerű műveletről van szó, hiszen minden egyes öltésre ügyelni kell, és ha hibázik, azt szinte lehetetlen kijavítani.

A varrótűembernek becézett férfi egyik leglátványosabb munkája a Krishnáról készült portréja, amelynek az elkészítése három évig tartott. Az óriási, tablószerű műalkotás elkészítéséhez Arun közel 30 ezer méter cérnát használt fel. 

(Forrás: Odditycentral)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top