Otthon

Megmentette egy bajba jutott poszméh életét a figyelmes ápolónő

Észrevette a szenvedő kis állatot, és nem volt rest segíteni rajta.

Donna Chester-O’Neill a bostoni Pilgrim állatkórházban dolgozik ápolónőként. A nő egyik nap egy poszméhre lett figyelmes, mely a kórház előtt, a betonon a kiszáradás határán vergődött a 30 fokos melegben. Nem hagyta sorsára a szerencsétlen állatot, inkább egy fecskendőben cukros vizet vitt neki, és megitatta. Tette mindezt annak a felhívásnak a nyomán, melyet David Attenborough tett közzé a múlt hónapban.

A poszméh ezek után pár perc alatt összeszedte magát, és elrepült.

A figyelmes tettről készült képek azóta keresztül-kasul bejárták a közösségi oldalakat. 

„Ez olyasmi, amit megtehetünk, hogy segítsünk, hiszen a méhpopulációk nehéz időket élnek meg mostanában” – mondta az ápolónő, aki hozzátette azt is, hogy ez a poszméh volt a legkisebb páciens, akit valaha kezelt.

Sir David Attenborough felhívása:

„Az utóbbi öt évben egyharmadával csökkent a méhpopuláció. Ha a méhek eltűnnének a föld színéről, akkor az emberiségnek négy éve maradna hátra. Az évnek ebben a szakában sokszor találkozunk elgyengültnek vagy halottnak látszó méhekkel, pedig messze vannak attól. A méhek elfáradhatnak, egyszerűen előfordulhat, hogy nincs erejük visszarepülni a kaptárjukba. Ha kimerült méhre bukkansz az otthonodban, egyszerűen segíthetsz rajta: oldj fel két evőkanál fehér porcukrot egy evőkanál vízben, és egy kanálban tedd ki az elegyet a méhnek.”

SWNS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top