nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
A 12 legtutibb hangulatvilágítás, ami a te kertedből sem hiányozhat

A 12 legtutibb hangulatvilágítás, ami a te kertedből sem hiányozhat

Ha nyár, akkor kerti bulik és üldögélés a csillagok alatt. Ha nagyon hangulatos kis birodalmat szeretnél magadnak, akkor bizony szükséged lesz kerti világításra. Nem is akármilyenre.
Brjeska Dóra
Brjeska Dóra
f Ajánlom

Gyerekkoromban sokszor rendeztünk utcabálokat, persze csak olyan kisebbeket. Mindig sütögetéssel kezdődött az este, aztán egyre többen lettünk, végül már az egész utca nálunk bulizott. Akkoriban gyerekfejjel óriásinak tűnő fáklyákkal jeleztük az utat, most pedig összegyűjtöttem pár szuper ötletet, ami egy mai kert dísze lehet.

Kezdjük is egy nagyon egyszerűvel, amit akár gyerekekkel is el lehet készíteni. Egy befőttes üvegre fessetek színes pöttyöket, vagy más mintákat, kössetek rá spárgát akasztónak, és már kész is. Egy-két centi vastagon tegyetek bele homokot, és abba süllyesszétek a mécseseket. Amik amúgy a biztonság kedvéért lehetnek elektromosak is.

vilagitas

A következő sem túl bonyolult. Az üveg belsejét kend be vékonyan ragasztóval, és alaposan szórd be csillámporral. Ha megszárad, tegyél bele mécsest. Gyönyörűen fog csillogni.

kert, vilagitas

Ha különleges fényre vágysz, akkor a befőttes üvegre ragassz dekorációs üveglencséket, és tegyél bele kis mécsest. Akár színesek is lehetnek, akkor még szebben világít.

kert

Ha van egy pár üres konzervdobozod, azokat is felhasználhatod. Egy vastag szöggel lyukaszd ki, ha készen vagy, fesd le, és már mehet is bele gyertya vagy elektromos mécses.

Egy kicsit modernebb fáklya. Töltsd meg a befőttes üvegeket lámpaolajjal, amiből lehet kapni színeset is. A tetejükre csinálj egy lyukat, ezen keresztül tudod majd beletenni a kanócot, amit hobbiboltokban tudsz beszerezni.

Íme a szuperbiztonságos tábortűz. Készítsd el a farakást, csak éppen ahelyett, hogy meggyújtod, tegyél rá egy égősort jól elrendezve.

Gyönyörűen tud mutatni egy sövény vagy nagyobb bokor, ha fényben úszik. Szerezz be sokégős kültéri égősort, és rendezd el rajta szépen. Egy okos konnektorral akár azt is beállíthatod, hogy sötétedéskor fokozatosan világosodjon ki.

Lehet kapni hatalmas üvegeket is, amikből szuper földön álló lámpást készíthetsz. Tegyél bele az aljára homokot vagy apró kavicsokat, és helyezz bele nagy gyertyákat. Ha elektromos gyertyát használsz, ráteheted az üveg tetejét is, így esőben is kint lehet.

A tábortűzhöz hasonló jópofaság. Vegyél egy locsolókannát, és tegyél bele égősort. Nem olyan, mintha apró csillagokkal locsolnád a virágaidat?

Aranyos kis lámpásokat készíthetsz, ha beszerzel elemes kis égősorokat, amiket aztán üvegekbe teszel. Leteheted a kerti út mellé, vagy fel is akaszthatod őket.

Kizárólag türelmes ügyes kezűeknek. Bizony, ezek a szépségek is befőttes üvegből vannak. Nem kell hozzá más, mint üvegfesték, kontúrozó, ragasztó, és kristályok. Na, meg elhatározás.

És végül egy többfunkciós lámpás. Világít, és elűzi a rovarokat.

(Fotók:pinterest)

Megosztás Facebookon