nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Horror: apró bogarak terrorizálnak egy egész falut

Horror: apró bogarak terrorizálnak egy egész falut

Lisztbogarak keserítik meg a felvidéki Vasziló település lakóinak életét. Az apró ízeltlábúak mindenhová bemásznak, ott vannak az ágyneműben, a kanapén és az élelmiszerek között is.
NLCafé
f Ajánlom

Apró, egy-két centiméter nagyságú lisztbogarak okoznak kellemetlenséget a felvidéki Vasziló település lakóinak. A rovarok teljesen ellepték a falut, a 250 házból már 30-at foglaltak el. A Bumm beszámolója szerint a helyieknek lefekvés előtt át kell nézniük a párnákat, az ágyakat, a kanapét, és naponta legalább kétszer szedik össze a rovarokat.

„Mindenbe belemászhatnak, ami nincs megfelelően lezárva, beleértve a tojásokat is, amik közé lepetéznek, majd a lárvák kikelnek. Egyedül úgy lehet ellenük védekezni, hogy a fertőzött ételt kidobjuk” – mondta Barbara Mangová, entomológus, aki hozzátette: az lenne a legjobb, ha a lakosok megszabadulnának a régóta tárolt élelmiszerektől.

Vasziló polgármestere szerint a lisztbogarak elszaporodásáért feltehetően a közeli gabonatároló tehető felelőssé, a fertőzött gabonát hamarosan eltávolítják, ezt követően szombaton kerülhet sor a rovarok kiirtásának és a fertőtlenítés második hullámára, amivel fél nap alatt végeznek majd a szakemberek, ígérik.

Megosztás Facebookon