Otthon

Horror: apró bogarak terrorizálnak egy egész falut

Lisztbogarak keserítik meg a felvidéki Vasziló település lakóinak életét. Az apró ízeltlábúak mindenhová bemásznak, ott vannak az ágyneműben, a kanapén és az élelmiszerek között is.

Apró, egy-két centiméter nagyságú lisztbogarak okoznak kellemetlenséget a felvidéki Vasziló település lakóinak. A rovarok teljesen ellepték a falut, a 250 házból már 30-at foglaltak el. A Bumm beszámolója szerint a helyieknek lefekvés előtt át kell nézniük a párnákat, az ágyakat, a kanapét, és naponta legalább kétszer szedik össze a rovarokat.

„Mindenbe belemászhatnak, ami nincs megfelelően lezárva, beleértve a tojásokat is, amik közé lepetéznek, majd a lárvák kikelnek. Egyedül úgy lehet ellenük védekezni, hogy a fertőzött ételt kidobjuk” – mondta Barbara Mangová, entomológus, aki hozzátette: az lenne a legjobb, ha a lakosok megszabadulnának a régóta tárolt élelmiszerektől.

Vasziló polgármestere szerint a lisztbogarak elszaporodásáért feltehetően a közeli gabonatároló tehető felelőssé, a fertőzött gabonát hamarosan eltávolítják, ezt követően szombaton kerülhet sor a rovarok kiirtásának és a fertőtlenítés második hullámára, amivel fél nap alatt végeznek majd a szakemberek, ígérik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top