Otthon

Cseresznyézésen kapták a medvét a Bükkben – videó

Békésen cseresznyéző medvéről készített felvételt a Bükki Nemzeti Park, és arra kéri a lakosságot, ne piszkálják a medvét.

Két kis videóval szeretné javítani a barnamedvék renoméját a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága azután, hogy egyre több olyan felvétel kerül napvilágra, ahol a településre betévedt medvét autóval kergetik.

A természetvédők állítják, ha nem piszkálja az ember a medvéket, akkor nyugodtan, kiegyensúlyozottan viselkednek. Véleményük alátámasztásaként közreadtak két videót az egyik Magyarországon kóborló mackóról, ahogy békésen cseresznyézik egy kertben, majd ahogy jóllakottan továbbcammog.

Cseresznyéző mackó

A nemzeti park és a rendvédelmi szervek folyamatosan nyomon követik a medvék mozgását. Kérik a lakosságot, hogy a medvét ne zavarják meg, a találkozást kerüljék el, a barnamedvék megközelítése, üldözése veszélyes.

Medve távozóban

Aki mégis összefutna velük, az esetleges észlelésről értesítse az illetékes nemzeti parkot vagy a rendőrséget a 112 hívószámon.

Címlapkép: Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top