Otthon

Mégsem lakoltatják ki a lábait elvesztett 4 éves kisfiút és családját

Váratlanul megváltoztatta döntését a pesterzsébeti önkormányzat, és meghosszabbította a család szerződését.

Néhány héttel ezelőtt mi is megírtuk, hogy augusztus elején kilakoltatják az önkormányzati bérlakásból a négyéves, amputált lábú Lakatos Viktort és családját. A kis Viktornak egy évvel ezelőtt mindkét lábát és kilenc ujját is amputálni kellett egy agyhártyagyulladás miatt. A család rendesen fizette a számlákat és a bérleti díjat, ráadásul ők maguk újították fel a lakást annak ellenére, hogy amikor a kisfiú beteg lett, a szülők hónapokig nem tudtak dolgozni. Kérvényezték a szerződésük meghosszabbítását, de a pesterzsébeti önkormányzat ezt elutasította, mondván, hogy „ha a hosszabbítást most megszavaznák, akkor egy olyan kaput nyitnának meg, amelyen aztán jó néhányan kopogtatnának még” – írja az ATV.hu.

A kedvező fordulat azután jött, hogy a Heti Napló riportot készített a családról. Az önkormányzati képviselők váratlanul bejelentették, hogy mégis támogatják a család lakhatásának meghosszabbítását. Erről egy rendkívüli ülésen szavaztak. Közleményükben azt írták, bíznak benne, hogy a szülők ezek után odafigyelnek az önkormányzat által felajánlott lakhatási lehetőségek igénybevételére, illetve biztosítják a szomszédok számára is az otthon nyugalmához való jogot, azaz betartják a normális együttélési szabályokat.

A Heti Napló riportja:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top