Otthon

Nyári DIY jolly joker: készíts csodaszép szélcsengőket otthonra

A szélcsengőkről Kínában úgy tartják, hogy elűzik a háztól a rossz energiákat. Ez mondjuk sosem árt, de a legtöbben valószínűleg nem ezért szeretik a szélcsengőket, hanem csilingelő hangjuk és szépségük miatt.

Ha a te kertedben vagy ajtódon még nincs szélcsengő, és szeretnél, semmi gond, készíts egyet magadnak. Nem kell hozzá túl sok, a legfontosabb alapanyagok a gyöngyök és a csengettyűk, meg amit még találsz otthon. Mutatok pár ötletet, amelyekhez hasonlót könnyedén készíthetsz magadnak – ez akár gyerekekkel együtt is remek elfoglaltság lehet.

Kezdjük egy nagyon egyszerűvel. Nagyobb gyöngyökből készül, amiket egy faágról lógatunk le. Dekorálhatjuk a gyöngyökhöz passzoló színű dekorszalagokkal is. Szuper, mert kicsik is elkészíthetik.

szelcsengo

Hasonló megoldás, de már nagyobbaknak. Sokféle üveggyöngy, kagylók és csengettyűk.

szelcsengo

Ez a nagyon színes darab biztosan feldob minden kertet. Hobbiboltban lehet kapni fémkarikát, erre köss szalagokat, gyöngyfüzéreket és csengettyűket.

szelcsengo

Ha van egy jópofa régi fogasod, lehet az is a szélcsengő alapja. Ehhez jobban illenek a nagyobb gyöngyök, de akár többféléből is összeállíthatod.

szelcsengo

Mintha épp locsolnád a virágokat. Nagyon jól néznek ki a régi locsolókannából ömlő üvegkristályok, ahogy a napfény megcsillan rajtuk.

szelcsengo

Kicsit más, ha egy üveget lógatsz a szélcsengő közepére, és körülötte helyezed el az üveg- és fémgyöngyökből fűzött díszeket. Így a kis gyöngyök az üveghez ütődnek, amitől még különlegesebb hangja lehet.

szelcsengo, otthon

Kettő az egyben: szűrőből készült kerti lámpa szélcsengővel, illetve néhány kanállal és villával a gyöngyök között.

szelcsengo

Nálunk mindig vannak kulcsok, amik fogalmunk sincs, hogy kerültek elő, és hova valók. Nálatok is akadnak ilyenek? Akkor gyűjtsd össze őket, és készítsd el ezekből a csengőt.

diy, szelcsengo

 

A konyha kifogyhatatlan az alapanyagokból. Végy egy teáskannát, az aljára lógass evőeszközöket, és ha kész, ültess bele virágokat.

Nyári DIY jolly joker: készíts csodaszép szélcsengőket otthonra

A következő darabok a nyugalom megzavarására alkalmasak. Igazi túlzások, viszont szerintem nagyon szépek. Ezeket sem sokkal nehezebb elkészíteni, csak több alapanyag kell hozzá.

szelcsengo

Igazi ragyogó példány, nyári színekből.

szelcsengo

A végére egy a sportőrülteknek, biciklitartozékokból. Nagyon vagány.

szelcsengo(Fotók: pinterest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top