Otthon

Készíts tavirózsás dézsatavat a teraszra!

Dézsás tavirózsánk gyönyörűen virágzó dísze lehet akár késő őszig egy kis terasznak, balkonnak is, anélkül, hogy tavat kellene kialakítanunk. McMenemy Márk megmutatja, hogyan készítsd el!

„Minden kertben, teraszon, balkonon, tetőkertben találkozhatunk dézsás növényekkel. Ilyenek például a leander, a kefevirág, a citrusfélék. Kevesen tudják azonban, hogy helyigényes kerti tó helyett egy nagyobb fa- vagy műanyag dézsa, kerámiakaspó tökéletes otthona lehet például egy szépséges tavirózsának” – mondja McMenemy Márk.

Megszokhattuk, hogy tavirózsát, tündérrózsát, lótuszt leginkább kerti tavakban láthatunk. A helyigényes tavacskák kivitelezése viszont szinte lehetetlen egy teraszon, vagy kisebb erkélyen, mini kertben.

tavirozsa, kert

Fotó: kert.tv

Ilyen helyre kínál kitűnő megoldást vizes ökoszisztéma kialakítására egy nagyobb, kb. 50 cm átmérőjű és 50-60 cm magas dézsa, ami tökéletes otthona lehet 5-6 évig is egy szép tavirózsának. Ezek lassan ugyan, de kinövik a dézsát, viszont tőosztás után ismét tartható bennük egy kisebb leválasztott gyökeres növényi rész. Persze télire őt is be kell vinni egy pincébe, vízben pihenni.

Még több tipp, ötlet a kert.tv oldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top