Otthon

Készíts tárolót természetes anyagból, rafiából!

Természetes anyagokból készíts te is praktikus tárolókat. Kerülhetnek az íróasztalra, használhatod őket virágtartóként, vagy rendszerezheted az itt-ott kallódó apróságokat.

Rafiaszálakból készíts fonatot. A színátmenetes hatáshoz mindig az alsó színnel kezd a munkát. Ha fonás közben elfogy egy szál, rögtön pótold egy újabbal. Ha már elég hosszú a fonatod, kezdd el megvarrni a tartót. Csiga alakban tekerd fel és öltsd egymáshoz a sorokat. Egy befőttesüveg aljára rögzítsd kétoldalú ragasztóval, ez lesz a sablon, mely segít egyenesen tartani az tartó oldalát.

Folytasd a varrást, követve az üveg formáját. Ha időközben elfogy a fonatod, fonj még hozzá. Fokozatosan kezdd el beledolgozni a többi színt is: először csak a fonat egyik ágába tegyél új színt, majd a többi ágból is tűnjön el az előző szín. A vége felé már ne pótold a szálakat, hagyd, hogy elvékonyodjon a fonat. Hajtsd a végét a tartó belsejébe és sűrű öltésekkel varrd bele. Ha fedelet is szeretnél rá, a kezdéskor hajlíts hurkot a fonatból: ez lesz a fogantyúja.

rafia, otthon

Fotó: praktika.hu

Még több tipp, praktikus ötlet a Praktika.hu weboldalán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top