Otthon

Örökbe fogadták a bizarr külsejű macskát

Sokáig senki sem akarta hazavinni a menhelyről a bizarr külsejű macskát. Aztán egy fiatal pár megpillantotta, és beleszeretett.

Mintha több, különféle fajtájú macska darabkáiból rakták volt össze Pepé cicát, akit két testvérével együtt a texasi Dentonban találtak az utcán februárban. A cicák borzasztó állapotban voltak, de egy helyi állatmenhelyen kezelték és feltáplálták őket, majd egy hónappal később kezdődhetett a gazdikeresés. Pepé testvérkéit hamar örökbe is fogadták, a bizarr külsejű cica iránt azonban nem volt érdeklődés.

A menhelytől mintegy 1500 mérföldre egy New York-i pár, Shea Daspin és Joshua Tucker két meglévő cicája mellé egy harmadikat keresett. Napok óta nézegették már a menhelyek oldalait az interneten, amikor megakadt a szemük Pepén. Úgy érezték, tökéletesen illene a családjukba, így nem vesztegették az idejüket: másnap repülőre ültek, és Texasba utaztak.

Pepé (Fotó: Shea Daspin, Joshua Tucker)

„Amikor odaértünk, és találkoztunk vele, szerelembe estünk. Néhány perc elteltével a kezünkbe hajtotta a fejét, és dorombolni kezdett. Attól a pillanattól kezdve tudtuk, hogy hazavisszük” – mesélte Joshua.

Pepé nagyon jól viselte a repülőutat, és gyorsan beilleszkedett a családba. A pár meglévő cicái is könnyedén elfogadták, különösen Iggy, a szfinx macska, aki kisöccseként vigyáz Pepére.  

Hogy Pepé milyen fajtájú macska lehet, azt Shea és Joshua sem tudják eldönteni, elképzelhető, hogy benne is van némi szfinxvér, de az is, hogy csupán valamiféle genetikai rendellenesség következtében néz ki így.

„Világossá vált, hogy senki sem látott még hozzá hasonlót” – fogalmazott Joshua.

Amiben viszont az új gazdik egészen biztosak: az, hogy Pepét befogadták, életük egyik legjobb döntése volt.

The Dodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top