Otthon

Filléres vendégajándékok esküvőre

Egy esküvőn nem csak a ruha, a dekoráció vagy az ételek fontosak. Ugyanilyen fontosnak kell lennie a vendégajándéknak is, hiszen ezzel az aprósággal köszönitek meg, hogy veletek voltak, és együtt ünnepelhettetek ezen a csoda szép napon.

Ha valami igazán különlegeset és egyedit szeretnél, akkor készítsd el te magad a vendégajándékokat. Egy nagyon olcsó, mégis jópofa és izgalmas alapanyag lehet a mini üvegfiola kis parafa dugóval, amit hobbiboltokban mérettől függően 100-200 forint között lehet kapni. Mutatok pár ötletet, hogyan készítheted el vele a meglepetéseket az esküvődre.

Szeretettel

Ha szűk körű esküvőt szeretnétek, amelyen a legközelebbi családtagok és barátok vesznek részt, akkor nekik készíthetsz kis szívecskés üveget, ami jelzi, hogy ezen a napon azok vannak veletek, akik igazán közel állnak hozzátok. Az üvegek aljára tegyél egy kis vattát, majd vastagabb piros papírból szív alakú lyukasztóval vágj kis szívecskéket. Arany vagy ezüst tollal akár évszámot vagy monogramot is írhatsz rájuk. Ha kész, tedd bele az üvegekbe óvatosan, hogy megálljon a vattán.

Szükséges az üveghez: lyukasztó (kb. 800 Ft), vastagabb papír (kb. 70 Ft/lap, amiből nagyon sok kijön), vatta (2-300 Ft/csomag, szintén rengetegre elég).

eskuvo, vendegajandek

Palackposta

Készíthetsz kis titkos üzeneteket is. Mindenkinek egyedit, ami igazán különleges ajándék. Az üzeneteket az üveg méretéhez passzolóan nyomtasd ki és vágd össze. Ha megvannak, mindegyiket tekerd össze, és kösd össze egy kis darab spárgával. Az üveg aljára tegyél egy kis homokot, állítsd bele az üzenetet, és tedd bele a dugót. A tetejét díszítheted egy kis masnival, vagy valami rád jellemző kis aprósággal.

Szükséges az üveghez: az üzenetek, amiket otthon kinyomtathatsz és felvághatsz, spárga (kertészboltban kb. 500 Ft/guriga), akasztható kis díszek (e-bay-en kb. 500 Ft egy nagy csomag).

ajandek, vendegajandek

Egy másik palackposta

Az előzőhöz hasonló, csak egy kicsit más. Itt nem egyedi üzenetek vannak, hanem egy kis emlék az esküvő dátumával és a nevetekkel. Ez is nagyon aranyos. A pici kártyákat egy lapra nyomtasd ki, vágd össze, és egy vékony fonalat fűzz át a tetején. Ezután a fonalat egy tűvel húzd át a parafa dugón, majd vissza, és csomózd meg, ha lehet, láthatatlanul. Már csak bele kell lógatnod a kis üvegbe.

Szükséges az üveghez: a kis kártyák otthon elkészítve, hímzőfonal (kb. 350 Ft/guriga).

eskuvo, vendegajandek

Egy üvegnyi kívánság

Emlékszel még, hogy gyerekkorunkban mennyire szerettük elfújni a gyermekláncfű gömbjét? Úgy tartják, hogy ha közben valamire nagyon erősen gondolunk, amit szeretnénk, valóra válik. Ehhez az ajándékhoz nem kell mást tenned, mint ahelyett hogy elfújnád, összegyűjteni a magokat, és megtölteni velük a kis üvegcséket. Igazi mesébe illő ajándék.

Szükséges az üveghez: egy csomó szál gyermekláncfű.

vendeg, ajandek

Kristályüvegcse

Ha személyre szabott ajándékot szeretnél, és hiszel az ilyesmiben, akkor készíts a vendégeknek hozzájuk passzoló kristályokból üveget. A születésük ideje alapján válaszd ki, ami hozzájuk illik, és tölts meg a kis kövekkel egy-egy üveget. Ha nagyon türelmes vagy, akkor készíthetsz belőle nyakláncot is.

Szükséges az üveghez: ásványgyöngyök (kb. 300 Ft/szál), nyaklánchoz akasztó (kb. 400 Ft/csomag), ezüstszínű lánc (kb. 450 Ft/méter).

vendeg, ajandek, eskuvo

Rozmaringsó

Ha a vendégeid szeretik a finom ízeket, különlegességeket, akkor szuper ajándék lehet egy apró üvegnyi rozmaringsó. A friss rozmaringot aprítsd fel, majd keverd össze a tengeri sóval. Ha nagyon finomra szeretnéd, akkor tedd aprítóba a rozmaringot a sóval együtt, és így daráld össze. Ha ezzel megvagy, már töltheted is az üvegekbe. Már előre elkészítheted, mert minél tovább vannak összezárva, annál finomabb lesz a só, mire felhasználásra kerül. Egyébként ha otthonosan mozogsz a fűszernövények között, akkor bármilyen fűszerkeveréket elkészíthetsz, akár többfélét is, így mindenki a hozzá illőt kaphatja.

Szükséges az üveghez: tengeri só (kb. 250 Ft/kg), rozmaring (kb. 500 Ft/cserép).

eskuvo

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top