Otthon

Szuper pénztárcakímélő esküvői dekorötletek

A nyári esküvőben az a jó, hogy szabadtéren lehet rendezni, ami már önmagában széppé teszi az eseményt. A dekoráció ehhez képest már csak a ráadás: nem kell túl sok, sőt talán a kevesebb és az egyszerűbb mutat a legjobban a természetben.

Ha kis költségvetésből dolgozol, és valami igazán különlegeset szeretnél, akkor akár te magad is elkészítheted az esküvői dekorációt. Össze is gyűjtöttünk pár nagyon egyszerűen és olcsón kivitelezhető ötletet, amik igazán romantikussá tehetik akár a saját kertedet is.

Kezdjük a székekkel. Még a legegyszerűbb összecsukható széket is ki lehet csinosítani egy kis ügyességgel. Méteráruboltban lehet kapni nagyon sokféle szalagot, például ilyen zsákvászonszerűt is. Csak húzd át a háttámlán, tűzz bele egy szál virágot, és már kész is. Mint itt:

eskuvo, dekor

Maradjunk a szalagoknál. Az esküvő színeihez illő selyemszalagokat az előzőhöz hasonlóan kösd föl, akár többet is.

eskuvo, dekor

Ha valami látványosabbat szeretnél, akkor fehér tüllel borítsd be az egész háttámlát. Egy szalaggal kösd össze, tűzz bele virágot, és meg is van.

eskuvo, dekor

Jöhet a dekoráció. Először valami nagyon egyszerű, amibe a család kisebbjeit is be lehet fogni: szívfüzér. Fehér papírból vágjatok ki szíveket, lehetőleg nagyon sokat, két oldalt lyukasszátok ki, és fűzzétek fel spárgára őket.

eskuvo, dekor

Hasonlóan egyszerű, csak itt éppen tortacsipkék vannak a spárgára fűzve.

eskuvo

Ez már kicsit több munkát igényel, de nagyon látványos. Mintha virágfüggöny lenne. Fehér papírból kell kivágni a kis virágformákat, a szirmokat behajtani, és a közepén felfűzni.

eskuvo

Nagyon látványosak a hatalmas fehér lufik is. Súlynak tehetsz rájuk virágfüzért vagy szalagokat, hogy ne repüljenek el.

eskuvo, dekoracio

A fűbe leszúrt szívecskék szupercukik. Teheted őket végig az út szélére, vagy kialakíthatsz velük utat a fűben is, így a vendégek tudják, merre menjenek például a szertartáshoz vagy a buliba.

eskuvo

A fákról lelógatott papírlámpások nagyon jól néznek ki, nemcsak nappal, hanem este is, amikor hangulatos fényre van szükség.

eskuvo

Még egy nagyon egyszerű dolog. Tüllből könnyedén készíthetsz pomponokat.

eskuvo

Most pedig mutatom, mire jó a hulahoppkarika mint esküvői dekoráció: ráköthetsz különböző szalagokat is, és csak fel kell lógatnod az asztalok fölé.

 

eskuvoVan még pár lógatós ötlet. Például a fákra akasztott vázák. Szerintem nagyon szép, finom, és hangulatos.

eskuvo

 

Nagyon fontos az asztaldísz is. Egyszerű, mégis elegáns lehet a pasztellszínűre vagy akár metál fényűre festett, csillámos üveg vázaként.

eskuvo

Ha pedig késői vacsorát tervezel, rakd tele az asztalt kis mécsesekkel.

eskuvo

Esti esküvőre ez is egy különleges dekoráció lehet. Egy fémvödröt tölts meg vízzel, tegyél bele virágokat és úszógyertyákat.

eskuvo

Fontosak az emlékek. Egy ilyen egyszerű fotófallal nagyon jópofa képeket készíthettek magatokról a családdal és a barátokkal.

eskuvo

Vendégkönyv helyett pedig készíts üzenetes üveget. Nem kell hozzá más, csak egy hatalmas befőttes üveg, cetlik, tollak, és egy tábla a tennivalóval.

eskuvo

(Fotók:pinterest)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top