Otthon

Megmutatjuk, hogyan élhetsz a trópusokon költözés nélkül!

Már pár szezonnal korábban beindult ugyan, de mégis idén nyáron tombol teljes gőzzel a lakberendezésben a trópusi őrület. Megmutatjuk, hogyan varázsolhatjátok a trópusokat az otthonotokba, és arra is tippet adunk, hogy a flamingó- és pálmamotívumok mellett milyen tárgyakkal és alapanyagokkal fokozhatjátok a hangulatot.

Kaktuszok és flamingók

A könnyezőpálmán és levelein kívül a legmenőbb minták flamingókkal és kaktuszokkal készülnek. De nemcsak mintákban, hanem mindenféle lakberendezési kellékben, sőt még táskákon is megjelennek. A műanyag kaktusz például roppant praktikus kisgyerekes házaknál, de a kaktuszos falmatricákkal nem csak a gyerekesek dekorálhatják az otthonukat, ahogyan egy flamingós girlanddal vagy egy törölközővel sem.

tropusi orulet1. Műkaktusz, Ikea, 29 990 forint
2. Flamingós girland, Butlers, 1290 forint
3. Flamingós zászló dekoráció, WonderBanner, 3490 forint
4. Flamingós övtáska, Lilla Sellei Bags, 13 500 forint
5. Flamingós törülköző, H&M Home, 1990 forint/2 darab
6. Flamingós párna, Ikea, 1490 forint
7. Kaktusz alakú váza, Butlers, 5490 forint
8. Kaktuszos falmatrica, Justa, 3900 forint

Pálmák natúr kivitelben

Ha nem kedvelitek a harsány színeket és mintákat, amelyeket egyébként nem mellőz a trópusi stílus, akkor sem kell lemondani róla: az üzletekben szép számmal találtok visszafogottabb színvilágú, de a már jól ismert levelekkel díszített párnákat, textileket is. Sőt, akár magyar tervezőtől is vásárolhattok, hiszen például az Evuska márka régóta dolgozik könnyezőpálma formájú nyomatokkal.

palmak1. Könnyezőpálmás függöny, Jysk, 2990 forint
2. Illatgyertya, H&M Home, 1990 forint
3. Párna madárral és levelekkel, H&M Home, 1990 forint
4. Könnyezőpálmás banner, Evuska
5. Leveles párna, H&M Home, 1290 forint
6. Színes leveles párna, Ikea, 4990 forint
7. Leveles takaró, H&M Home, 5990 forint

Minták helyett anyagok!

A trópusi stílust nemcsak harsány és buja mintákkal jeleníthetjük meg, hanem jellegzetes natúr alapanyagokkal is. A már megszokott strandgyékény mellett kosarat, tárolót is vehetünk ebből az anyagból, és olyan különleges darabokért sem kell messzire utaznunk, mint a tengerifű mécsestartó vagy a bambuszlámpaernyő, hiszen a lakberendezési áruházakban megvásárolhatjuk bármelyiket.

tropus1. Gyékény, Praktiker, 699 forint
2. Tengerifű mécsestartó, H&M Home, 6990 forint
3. Bambuszlámpaernyő, Ikea, 16990 forint
4. Gyékénytáska, Shamo bags, 5500 forint
5. Mécsestartó, Jysk, 5490 forint
6. Fontot kosár, H&M Home, 5990 forint
7. Vízi jácintból készült alátét, Ikea, 695 forint

TIPP: A sok zöld és buja motívum tökéletes kiegészítője lehet egy-egy nagyobb méretű, fehér bútornak. Ha sok kiegészítőt használunk, akkor nagyon fontos, hogy letisztult legyen a a bútorok formavilága, ne vigye el a hangsúlyt. 

A párnák, ágytakarók és függönyök mellett apróságokkal tovább díszíthetjük az egzotikus enteriőrt. A konyhába egy tálca, a nappaliba egy kép vagy éppen egy könnyezőpálma-levél lehet szuper kiegészítő. A zöld szín és a növénymotívumok mellett az olyan természetes vagy annak ható anyagokat preferáljuk, mint a fa, a gyékény vagy a kő.

Még több trópusi hangulat és inspiráció képgalériánkban:

otthon, trópusok
Megnézem
Összes kép (11)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top