Otthon

Szeméthegyek tarkítják Fót utcáit az elmaradt lomtalanítás után

Fót több pontján hatalmas szeméthalmok állnak, mert elmaradt a szombatra időzített lomtalanítás. Az önkormányzat szerint időben és kellő mértékben figyelmeztették a lakosságot a lomtalanítás elmaradásáról, akik pedig mégis kitették a hulladékot, feljelentésre számíthatnak.

Fót még az év elején lomtalanítást hirdetett meg május 12-re, amit az időpont előtt lemondott a hulladékszállítást végző Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. Korábban magunk is beszámoltunk arról, hogy száz településen marad el a lomtalanítás.

A lomtalanítás elmaradásáról szóló közleményt a fóti önkormányzat közzétette Fót Facebook-oldalán, másnap az önkormányzat hivatalos oldalán, majd a városi újságban is, amit minden háztartásba eljuttatnak.

lomtalanítás (fotó: MTI / Balaton József)

Lomtalanítás (fotó: MTI / Balaton József)

Hiába az értesítés, azt mégsem olvashatta mindenki, ugyanis szombatra szép nagy szemétkupacok alakultak ki több fóti helyszínen is. A szeméthalmok miatt hétfőn a város alpolgármestere feljelentést tett ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.

Az Index megállapítja, hogy feljelentést érdemeltek azok, akiknek nincs internet-hozzáférésük, netán nem olvassák a város facebookos és hivatalos oldalát, sőt nem olvassák a városi újságot sem, és emiatt nem értesültek a lomtalanítás elmaradásáról.

A körülbelül 200 köbméternyi lomtalanítási hulladékot hetvenkét órán beül elszállítja az FKFV Zrt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top