Otthon

Last minute DIY ajándéktippek anyák napjára

Idén is későn kapcsoltál? Szeretnél a gyerekekkel közösen alkotni valami szépet a nagyinak anyák napjára? Egy saját DIY ötlet mellett felkutattunk még tizenegy másik, könnyen elkészíthető ajándékot!

Egy kettő- és egy majdnem hatéves gyerekkel együtt nem egyszerű kézműves anyák napi ajándékot készíteni. Hiszen a nagy már sokkal ügyesebb, szebben fest és rajzol, mint a kicsi, a kicsi viszont ugyanúgy szeretne mindenben részt venni. Feladták hát a leckét, mit készítsünk idén együtt a nagyiknak és a dédinek. Végül egy kézzel festett fotódobozt alkottunk. Elárulom, hogyan!

Nekem rá kellett szánnom körülbelül egy órát, mire leválogattam a tavaly készült képek közül azokat, amelyeket a nagymamáknak szerettünk volna anyák napja alkalmából előhívatni. Választottam olyan képeket, amiken csak a gyerekek vannak, és minden nagyinak olyat is, amin ők vannak a gyerekekkel. Ezután feltöltöttem egy online felületre, majd megrendeltem a fotókat. A cég villámgyors volt, másnap már mehettem is a csomagért.

Mire volt szükségem?

  • fotókra
  • fára való festékre (akrilfesték)
  • ecsetekre
  • takarócsíkokra
  • pékzsinegre
  • kartonra
  • filcre

Ezután jött a munka oroszlánrésze. Vásároltam három fadobozt, és hozzájuk való fafestéket is a hobbiboltban. A dobozok sima tetejét leragasztottam takarószalaggal, majd odaadtam a kicsinek, hogy fesse ki az oldalukat – a ragasztásnak köszönhetően nem volt gond, hogy a kicsi esetleg felül is összekeni őket. Miután egy éjszakát száradt a festék, leszedtem a takarócsíkokat, és jöhetett a nagyobbik gyerek, hogy szebbnél szebb képeket fessen a dobozok tetejére. Újabb éjszakát hagytuk száradni a műveket, majd szépen beletettem a dobozokba a pékzsineggel átkötött fotókat. A zero waste jegyében nem csomagoltam be, hanem szintén pékzsineggel átkötöttem a dobozokat, és a maradék kartonból készítettünk melléjük ajándékkártyákat.

anyak napja

Még nem késő egyedi ajándékot készíteni! Fotó: Séllei Lilla

Biztos vagyok benne, hogy a nagyiknak tetszik majd, hiszen mi másnak örül jobban egy nagymama, mint fotóknak és a gyerekek rajzainak – ez az ajándék pedig ezt a kettőt egyesíti egy hasznos tárgyban.

anyak napja

Készíts te is DIY anyák napi ajándékot a gyerekekkel! Fotó: Séllei Lilla

Ha esetleg ehhez az ötlethez nem kaptál kedvet, nézd meg a galériánkat, amelyben még több tippet találsz!

anyak napja

Készíts virágos képet néhány selyemvirág, egy fatábla, szögek és hímzőfonal felhasználásával.

anyak napja

A virággal díszített monogram is egyedi, kézzel készített ajándék lehet. Használhatsz hozzá mű-, élő vagy szárított virágokat is.

anyak napja

Az első ötlet kicsit továbbfejlesztett változata. Ebben az esetben a szögek és a hímzőfonalak a MOM (anya) szót írják ki, a tábla tetején pedig ruhacsipeszekkel fotók sorakoznak.

anyak napja

Ha a mama imádja a fűszerkertjét, lepd meg egy ilyen egyedi jelölőkészlettel! Csak néhány fakanál és színes filctoll kell hozzá!

anyak napja

Imád a gyerek az aszfaltra rajzolni? Készítsetek egyedi üdvözlőlapot, amelynek a hátterét együtt festitek fel a járdára!

anyak napja

Mutatós virágos kép készíthető két üveglap és egy keret segítségével.

anyak napja

Minden anyának járna egy ilyen titkos csokis túlélődoboz!

anyak napja

Néhány faág és színes filc, valamint némi varrni tudás, és készen is vannak az egyedi virágok.

anyak napja

Számos háziszappan és fürdőbombarecept kering a neten, nem nagy ördöngösség elkészíteni őket.

anyak napja

Sokat süt a nagyi? Nem tudja, miben hozza a pitét? Varrj neki egy ilyen, kifejezetten sütemények szállítására tervezett táskát!

anyak napja

Anya sokat ül az autóban? Elgémberedik a nyaka? Akkor biztosan örülne egy ilyen masnis nyakpárnának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top