Otthon

Egy igazi mázlista: születésnapján vonult nyugdíjba, és a lottón is nyert félmilliárdot

Jó napja volt egy kanadai férfinak: éppen a születésnapján vonult nyugdíjba, ráadásul kétmillió kanadai dollárt, vagyis mintegy 408 millió forintot nyert a lottón.

A vancouveri Ping Kuen Shum április 28-án vette a lottószelvényt jókedvűen, mivel nemcsak utolsó napját töltötte a munkahelyén, hanem születésnapja is volt. A lottójátékot szervező brit columbiai vállalat közleményéből pedig még aznap este kiderült, hogy kétmillió dollárt nyert a játékon – számolt be róla pénteken a BBC News.

Lottó (a kép illusztráció)

Ping örömében családját és barátait is megvendégelte. Mint mondta: azt tervezi, hogy a pénzből ellátogat Kínába.  „Hihetetlen, hogy mind a három dolog egy napon történt” – mondta, hozzátéve, hogy keményen dolgozott egész életében, és most nagyon várja, hogy az ölébe hullott vagyont családjával együtt költse el.

A lottóvállalat számításai szerint közel 1 a 14 millióhoz az esélye annak, hogy valaki eltalálja mind a hat számot a játékban, ahogy Pinggel történt. A szerencsés férfi életkorát és foglalkozását nem hozták nyilvánosságra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top