Otthon

Nincs mese, ezek a házimunkák márpedig nem várhatnak!

Sürget az idő, késésben vagy, a lakás pedig úszik. Mégis érdemes egy kis időt szánni a rendrakásra még a legrohanósabb pillanatokban is.

Bizonyos házimunkákat érdemes akkor is elvégezned, ha szorít az idő. Hidd el, ezek az apró igazítások a hangulatodat is pozitívan befolyásolhatják. A következő feladatokat mindig végezd el otthon:

1. Ágyazás

Nincs annál job érzés, mint a frissen bevetett ágy látványára hazaérkezni, és nem a reggeli rohanásban összetúrt takarókkal szembetalálni magunkat. A szépen bevetett ágy ráadásul a rend és harmónia érzetét nyújtja az egész hálószobában.

2. Mosogatás

Ugyanez a helyzet a piszkos edényekkel. Csábító, persze, otthagyni reggel a kávés csészét és a tányért a mosogatóban, ami talán még megbocsátandó bűn is. Ha viszont már többnapi elmosatlan edények sorakoznak és büdösödnek a mosogatóban, valószínűleg egyre kevesebb kedve lesz az embernek hozzákezdeni az idő előre haladtával. Ki akarna az egész napos gürcölés után még nagy mosogatásokba kezdeni?

Jelenet az 1948-as, Albuquerque című filmből. Fotó: Getty Images.

3. Szennyes

Nem, nem a szoba közepén van a helye és nem is rajtad, főleg, ha már harmadszorra veszed fel. Legyen egy szennyestartód, amiben összegyűjtöd az összes koszos ruhát. Ne a mosógépben tárold őket, hanem egy erre vásárolt, külön kosárban vagy tartóban.

4. Munkafelületek

Legyen szó a konyhapultról vagy az étkezőasztalról, legyen arra időd és igényed rendszeresen, hogy áttöröld őket. Mindennap különböző ételeket pakolsz ide, ezért fontos a tisztán tartásuk.

5. Porszívózás

Nem mindig és mindenhol, de a közösségi terekben való rendszeres porszívózás fontos. Ez nem azt jelenti, hogy nagytakarítást kell végezned, nem kell például ilyenkor mindig felmosnod, de a port érdemes gyakran eltüntetned.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top