Otthon

Új installációval jelentkezett Kuszama Jajoi

Itt a tavasz és a nyár a művészetben is

A japán Kuszama Jajoi az installációművészet élő legendája. A Tükörszobáiban végtelen tereket létrehozó művész legújabb installációjában a tavasz szín- és formavilágát idézi fel.

Az installáció címe Flower Obsession (Virágmánia), és a lényege, hogy egy egyébként teljesen konvencionálisan berendezett lakásbelsőt bocsát a látogatók rendelkezésére, akik piros, öntapadós műgerberafejeket kapnak, s ezeket bárhová felragaszthatják.

Fotó: Facebook/National Gallery of Victoria

A melbourne-i National Gallery of Victoria Triennial területén négy hónapig volt látható az installáció, s a végére az összes falat, a bútorokat, a padlót teljesen ellepték a virágok.

Fotó: Facebook/National Gallery of Victoria

A rendhagyó művésznő így számol be az ihletforrásáról: „Egy nap, miután sokáig néztem az ablakon a piros virágokat, miután feltekintettem, ugyanazokat a formákat láttam a plafonon, az ablakokon, még az oszlopokon is. Hirtelen láttam az egész szobát, a testemet, sőt, az egész univerzumot virágba borítva. Nem illúzió volt, hanem maga a valóság.”

Forrás: My Modern Met.

Kiemelt kép: Facebook/National Gallery of Victoria

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top