Otthon

Itt az új japán takarítási trend!

A Kondo-módszer után most kanso módra takarít a világ.

Ha még nem fogtál hozzá a tavaszi nagytakarításhoz, még időben bevetheted az új japán takarítási módszert, amire mostanában esküszik az internet. Ez nem más, mint a kanso, ami csak számunkra újdonság, a japán kultúrának már több ezer éve a részét képezi.

More with Less (@morewithlessmag) által megosztott bejegyzés,

A „kanso” lefordítva annyit tesz, „egyszerűség”. Ez az esztétikai alapelv azt üzeni, szorítkozzunk csak az esszenciális dolgokra. Az otthonunkra úgy érvényesíthetjük, hogy megszabadulunk minden felesleges tárgytól, és csak a praktikumra, valamint a kényelemre hagyatkozunk. Az összhatás így természetes, nyugodt és tiszta lesz. 

Persze ez nem jelenti azt, hogy minden kedvenc kacatodnak a kukában kellene végeznie. Mint minden más trendet, ezt is annyira fogadja be az ember, amennyire hasznosnak ítéli. A koncepció mindenesetre figyelemreméltó, és biztosak vagyunk benne, hogy ahogyan a Kondo-módszerről, erről is sokat hallunk még.

mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top