Otthon

Tűzforró olaj ömlött egy csecsemőre

A forró olaj szinte beterítette a kisbaba testét: a háta, feje, bal karja és a combja sérült súlyosan. Testének 38 százaléka égett meg.

Tűzforró olajjal öntötte le magát egy 8 hónapos csecsemő Csolnokon – számolt be a Tények. A kislány édesapja éppen fasírtot sütött egy elektromos serpenyőben, amikor a gyerek odamászott hozzá.

Felkapaszkodott, hogy felálljon, véletlenül belecsimpaszkodott a serpenyő vezetékébe, lerántotta az edényt, a forró olaj pedig ráömlött. Testének harmada égett meg, súlyos sérülései keletkeztek.

Egy, a Tények által megkérdezett orvos szerint a forró olaj sokkal veszélyesebb, mint a forró víz: maga az olaj is beleég a szövetekbe, sokkal mélyebben érinti az égés a szöveteket, ezek rendszerint másod- vagy harmadfokúnak minősített égések.

A baleset óta 7 hónap telt el, az ügyészség most emelt vádat az apa ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

A kislány jól érzi magát, szülei elmondása szerint alig van már nyoma a balesetnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top