nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Új családot kapott Ottó, az elárvult sasfióka

Új családot kapott Ottó, az elárvult sasfióka

Sikerült befogadó szülőket találni az elárvult rétisasfiókának, Ottó két kistestvért is kapott.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Eddig igen kalandosra sikerült az élete Ottónak, az elárvult rétisasfiókának. A kismadár megpróbáltatásai akkor kezdődtek, amikor a szülői fészekhez a hím sas nem tért vissza többet, a tojó pedig a fajtársak nyomulása miatt már nem tudott gondoskodni róla. Ottót végül március végén kimentették a bekamerázott fészekből, de akkor sem volt biztos, hogy túléli szülei elvesztését.

A gondozók minden trükköt bevetettek, a kis sasfiókát sast imitáló kesztyűbábbal etették, de ennek már szerencsére vége. Ottó már új családja körében él, egy Velencei-tó környéki rétisasfészekben.

Ottó még a beköltözés előtt – fotó: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság

A Duna-Ipoly Nemzeti Park honlapjáról kiderül, hogy az új fészek megtalálása nem ment egyszerűen. A park munkatársai távcsővel és drónnal is keresték azokat a sasfészkeket, ahol Ottóval egyidős fiókákat nevelnek a szüleik, végül a Velencei-tó közelében találtak egy ideális fészket.

A fészekben nevelkedő két fiókából az egyik valami bakteriális fertőzésben szenvedett, így őt kivették a fészekből, Ottót pedig betették a helyére. A beteg sasfiókát állatkórházba vitték, egy hét alatt meggyógyították, majd visszahelyezték a fészekbe.

Így most jelenleg három szépen gyarapodó rétisasfióka nevelkedik a Fejér megyei fészekben. A nemzeti park köszönetet mond a Fővárosi Állat- és Növénykertnek, ahol Ottó és mostohatestvére, az Arthur névre elkeresztelt kis fióka lábadozott.

Megosztás Facebookon