Otthon

Így tartsd rendben a fogkefédet

Sokan már a fogak ápolását is hanyagolják, hát még a fogkefékét.

Tény, hogy a fogmosás nem a kedvenc tevékenységek egyike, ha a legtöbbünket megkérdeznék róla. Monoton, unalmas, és nem is mindenkinél van, sajnos, megfelelő eredménye. Nem csoda, hogy magával a fogkefe állapotával már rendkívül kevesen törődnek, pedig ez is ugyanolyan fontos lenne, mint a fogak ápolása.

Tudtad például, hogy nem jó, ha szekrényben tárolod a fogkeféd? Minél több levegőt kap, annál jobb neki, mivel a zárt hely kedvezőbb a mikroorganizmusok növekedésének, mint a szabad levegő.

Az Amerikai Fogászati ​​Egyesület emellett azt javasolja, hogy a fogmosás után megfelelően öblítsük le a kefét, hogy minden maradék lejöjjön, illetve a vizet is jól rázzuk le róla. Egy csészében tároljuk őket, ügyelve arra, hogy a sörték ne érintkezzenek más fogkefékkel, így el tudjuk kerülni a nemkívánatos fertőzéseket.

A dolog még itt sem ért véget teljesen, ugyanis az sem mindegy, milyen messze van a fogkefetartó a vécétől. Egy 2005-ös tanulmány szerint a WC-mikroorganizmusok hosszú ugrásának átlaga körülbelül 2,7 méter, bár egyes szakértők szerint ez akár 6 méter is lehet.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top