Otthon

Ezért uralkodik rendetlenség az otthonodban

Valószínűleg kevés ember mondhatja el magáról, hogy képes folyamatosan rendet tartani az otthonában.

Nyilván a gyerekes családoknál még nehezebb összetartani az otthont, ha még utánuk is pakolni kell, meg amúgy is. Egy-egy rendrakás után pillanatok alatt kezd minden visszaállni a megszokott rendetlenségbe, és mire észrevesszük, újra pakolhatunk. A következő gyakori hibákat sokan elkövetjük, de van megoldás!

Papírhalmok

Levelek, könyvek, kuponok, magazinok, reklámújságok. Szanaszét, mindenhol, és csak gyűlnek egyre. Mert még valamire úgyis jó lesz, például ablaktisztításra. Még ha nem is piszkosak, akkor is ellepik az otthon minden szegletét, ezért szabadulj meg tőlük. Gyűjtsd őket külön, hogy együtt menjenek a szelektívbe. Hidd el, jobb helyük van ott.

otthonmania

otthonmania

Sosem teszed vissza a helyükre a dolgokat

Előveszed a hajszárítót vagy a felmosóvödröt, de használat után már nem teszed vissza a helyére. Nagy hiba. Egy mozdulat lenne, de a felhalmozódott cuccokat visszapakolni már több időbe és energiába kerül. Neked is jobb, ha átláthatóbb környezetben élsz, valószínűleg szebb látvány egy olyan otthon, ahol nem szemétdombnak tűnő kacatmennyiségeket kell kerülgetni. Hozz létre valamilyen szabályt: ha például kisétálsz valamelyik szobából, mindig tegyél vissza egy-két dolgot a helyére.

Ruhák

Ez a pulóver még nem olyan használt, holnap felvehetem. De inkább azt a másikat viselném, mert az jobban megy ahhoz a nadrághoz, amit az esti programra választottam ki. Mindig így kezdődik. Csak halmozódnak a ruhák egymás hegyén-hátán, és végül több van kint, mint a szekrényben. Muszáj ebben is egy kis rendszerességre törekedni. Próbálj meg két ruhánál nem többet elöl tartani.

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top