Otthon

Esküvői dekoráció fillérekből

Látványos és kifinomult dekorációra vágysz a nagy napon, de nem szeretnéd nagy költségekbe verni magad? Biztosan elkápráztatod majd a vendégeidet, ha ötleteink alapján filléres alapanyagokból magad készíted el az esküvőd kellékeit.

Valódi virágok helyett dekorálj megszólalásig élethű szalvétavirágokkal, amikből fácskákat is összeállíthatsz.

eskuvo, diy

Fotó: Praktika magazin

Az elkészült tárgy akár esküvői asztaldísz, akár otthonod éke is lehet, attól függően, hogy milyen színeket választasz a virágokhoz. Rajzolj körbe egy tányért a szalvétán, majd vágd körbe. A szalvétakorongot vágd be csigavonalban. Nem fontos, hogy szabályos legyen, a valódi rózsa szirmai sem tökéletesen szabályosak.

Egy fogvájóra hajtsd rá és ragasztózd meg a szalvétacsiga csücskét, majd folyamatosan csavard fel a fogvájóra, időnként megragasztózva a tövénél. Időnként meg is gyűrheted a szalvétacsíkot, hogy minél természetesebb legyen a rózsa. A csík végét ragaszd a rózsa tövéhez, végül borzold szét a rétegeket. 

A rózsák közepébe ragassz egy-egy szem gyöngyöt, majd szúrd bele egyenként őket a gömbbe. A gömböt húzd rá aranyszínűre festett farúdra, amit állíts tűzőhabbal bélelt kaspóba. Végül szórj a rúd köré aranyszínűre fújt fehér babszemeket. 

Még több romantikus ötletért keresd a Praktika Esküvő különszámát!

esküvő, diy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top