Otthon

Eszméletlen férfit mentett meg Báró, a hős magyar vizsla

Ugatással hívta fel gazdája figyelmét a töltésoldalban fekvő, sérült férfira.

Magyar vizsla mentette meg egy férfi életét Szegeden. A kutyát, Bárót az Etelka soron sétáltatta a gazdája, amikor az állat ugatással jelezte neki, hogy nézzen le a fűbe. A töltésoldalban egy eszméletlen férfi feküdt. A mentőket végül egy másik arra járó kutyás értesítette. A súlyos állapotban lévő férfit a tűzoltók hozták fel a töltés tetejére hordágyon, egy dugólétra segítségével, a mentők ezután vitték be a klinikára – írja a Délmagyar.

Az Etelka soron, a töltésen jártunk, amikor furcsán kezdett viselkedni. Megállt, ugatott lefele, aztán pedig rám nézett. Ezt addig folytatta, amíg le nem néztem, mit talált. Ekkor vettem észre a férfit, aki a töltésoldalban feküdt, eszméletlen állapotban

– nyilatkozta a lapnak az állat gazdája.

Azt egyelőre nem tudni pontosan, mi történt a férfival. Báró gazdája szerint 40 év körüli, jól szituált férfi volt, mellette pedig egy járássegítő bot feküdt. Annyi azonban biztos, hogy nagyon nagy szerencse, hogy Báró rátalált. A mentők külön megdicsérték a kutyasétáltatókat, amiért nem nyúltak hozzá a férfihoz, így ugyanis esetleg nagyobb bajt is okozhattak volna.

A gazdi a Délmagyarnak azt is elárulta, hogy a kutya nem véletlenül jelzett ilyen tudatosan:

Járt kutyaiskolába, az oktató pedig személykereséssel is foglalkozik, így arra is elkezdte tanítani Bárót. Egy lábsérülés miatt viszont abba kellett hagynia, de ezek szerint már ezen a kezdő szinten is hasznát vette a tudásának

– mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top