Otthon

Az ország legtutibb medvehagyma-lelőhelyei

Dübörög a medvehagymaszezon. Irány a természet - aki egy kicsit is trendi, egészségtudatos, az most bakancsot húz, kirándul egy jót, és közben begyűjti a vasárnapi medvehagyma-krémleves alapanyagát. Mutatjuk, hová érdemes menni medvehagymát gyűjteni.

Gyorsan kell reagálnunk, mert a medvehagymaszezon nem tart hónapokig. Ha virágzásnak indul a növény, már ne szedjük, ilyenkor már nem jó ízű. A zöld leveleket szedés előtt laikusoknak érdemes megdörzsölni, és ha erőteljes fokhagymaillatot érzünk, már szedhetjük is, biztosan nem gyöngyvirággal van dolgunk. Ez utóbbi ugyanis megtévesztésig hasonlíthat a medvehagymára, viszont mérgező.

Medvehagymát mindenbe!

A medvehagyma a mai egészségtudatos világban már gasztronómiai élményt is nyújt, hiszen szinte bármivel szuperül működik. A legkedveltebb medvehagyma-krémlevestől a medvehagymás pogácsán át egészen a medvehagymapestóig bármi készíthető belőle. Ha pedig spenót van egy receptben, medvehagymával bármikor bátran helyettesíthető.

Medvehagyma (Forrás: www.facebook.com/medvehagyma)

Medvehagyma-lelőhelyek

Figyelem! Természetvédelmi területeken csak engedéllyel lehet gyűjteni a medvehagyma leveleit, és ez esetben is csak fejenként 2 kg gyűjthető be egy nap.

Errefelé érdemes próbálkozni:

  • a Mecsekben Orfűre menet (Éger-völgy, Száraz-kút-pihenő, Szakadás, Égett-szállás)
  • a Gerecsében Pusztamaróton
  • a Bakonyban Bakonybél környékén
  • Zalában az Obornak és Bocska közötti erdős részen

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top