Otthon

Összefogott a falu a családért, miután porig égett a háza

Mindenüket elvesztették a tűzben. Az önkormányzat most gyűjtést szervez a megsegítésükre.

Egy egész élet munkája lett oda húsvéthétfőn, amikor a Vas megyei Egyházashetyén leégett egy családi ház. Az RTL Klub Híradója szerint a kazán robbant be hétfőn, a ház hátsó része pedig pillanatok alatt lángokba borult. A család szerencsére időben ki tudott menekülni a házból, de mindenük odaveszett a tűzben.

Semmink nem maradt, csak az a ruhánk, amiben voltunk

– nyilatkozta könnyeivel küszködve az édesapa, Talabér Károly a tévének.

A tűzben az épület teljesen lakhatatlanná vált. A család nagyon nehéz helyzetben van, az édesapa ugyanis rokkantnyugdíjas, és nem volt biztosításuk.

A család egy régi barátja még hétfő este felajánlotta, hogy lakhatnak a panziójában, és addig maradhatnak, ameddig csak szükséges. A szerencsétlenül járt családon azonban nemcsak a régi barát szeretne segíteni, hanem sokan mások is: mondhatni az egész falu összefogott értük. A polgármester a megfelelő fórumokon segítséget kért számukra, az önkormányzat pedig számlát nyitott a családnak, amelyre adományokat várnak. Ha elég pénz összegyűlik, új házat vesznek nekik a községben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top