Otthon

Vadak költöztek egy kaposvári családi ház kertjébe

Úgy tűnik, a vaddisznócsalád jól érzi magát a családi ház kertjében, ám könnyen vége lehet az idillnek, mert engedélyt adtak a kilövésükre.

Egy vaddisznócsalád költözött egy kaposvári ház udvarára. Az anyakocát és öt malacát éjjel-nappal kamerákkal figyelik. Az állatok felszántották a pázsitot, arrébb lökték a köveket, és a kerítés sem jelent nekik akadályt – írja a Sonline.

A vaddisznók kilövésére a ház tulajdonosai rendőrségi engedélyt kértek – mivel belterületi, illetve zártkerti területről van szó –, amelyet meg is kaptak. Az állatokat az illetékes vadásztársaság hivatalos vadásza lőheti ki.

A vadásztársaság szerint sok az ápolatlan, elhagyatott zártkert, ezért keverednek be a vadak a lakott területekre, ahonnan gyakran nem is mennek el.

A problémát úgy próbálják megoldani, hogy elterelő etetést végeznek a zártkertek mellett, valamint a külterületeken intenzív vadászatot folytatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top