Otthon

Ha ezt teszed a virágcserépbe, tuti sokáig élnek majd a növényeid

Valójában nem az öntözés a növénygondozás titka.

Persze, nagyon fontos rendszeresen öntözni a növényeket, ha ez az előírás, de mi sem tesz rosszabbat annál, mint amikor túlöntözzük őket. Márpedig ez megtörténhet úgy is, hogy nem veszed észre, és te tényleg csak annyi vizet adtál neki, amennyit kell. De nem biztos, hogy figyelsz arra, hogy mennyi víz marad a cserép alján. A megfelelő vízelvezetés nélkül a cserépben megállt folyadéktól a a gyökerek hajlamosak rothadásnak indulni, aztán jönnek a gombák és a baktériumok. 

Forrás: ThinkstockPhotos

Ezért látni gyakran kavicsokat a cserepek alján, hogy elvezessék a vizet. Ami viszont nagyon hatékony megoldás, az az aktív szén használata. Ez erősen porózus anyag, amely hatékonyan felszívja a felesleges vizet. Gyakran használják az akváriumokban szűrőként, mivel képes megkötni a káros toxinokat. Ha a virágcserép aljára teszel belőle, segít a talajszennyeződések tisztításában, elrettenti a rovarokat, ellenáll a penésznek, és megszünteti a szagokat. 

 

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top