Otthon

Sérülést okozó kávésdobozokat hívnak vissza – fotó

Visszahívja bizonyos szemes kávéit az illy, mert azok dobozáról hiányzik a biztonsági szelep, így a kinyitáskor kiszabaduló túlnyomás megsebesítheti a vásárlót.

Fogyasztói panasz után adtak ki riasztást az uniós fogyasztóvédelmi rendszeren keresztül amiatt a szemes kávé miatt, amelynek dobozában túlnyomás keletkezik a biztonsági szelep hiánya miatt. A kávé gyártója az illy, a szeleppel nem szerelt dobozokból 25 országba, köztük Magyarországra is szállítottak.

A veszélyes kávék adatai:

  • Termék neve: illy Grani, beans – grains, közepesen pörkölt vagy sötét pörkölésű szemes kávé
  • Kiszerelés: 250 gramm
  • Minőségmegőrzési idő: 10/2019 és 02/2020 között
  • RASFF-referenciaszám: 2018.0554

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatása szerint a visszahívásban érintett termékek könnyen azonosíthatóak, mivel a biztonsági szelep hiányán túl a keletkező gázok miatt a csomagolásnak szokatlan formája lehet (deformálódhat, felpúposodhat). A probléma csupán a csomagolásra vonatkozik, az abban lévő kávé továbbra is a szokásos minőségű.

Forrás: Nébih

A biztonsági szelep feladata a tárolás során a dobozban keletkező túlnyomás kiegyenlítése. A szelep hiányában a doboz nyitásakor a fedő felpattanhat és sérülést okozhat.

Ennek ellenére a gyártó visszahívja minden fent jelzett azonosító adatokkal rendelkező termékét, amelynek csomagolásáról hiányzik a biztonsági szelep.

Forrás: Nébih

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top