nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Kéményseprőnek adják ki magukat a csalók Hajdú-Biharban

Kéményseprőnek adják ki magukat a csalók Hajdú-Biharban

Több Hajdú-Bihar megyei településen is felbukkantak a magukat kéményseprőnek kiadó csalók, a katasztrófavédelem éberségre int.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Már több hete járják a hajdúsági településeket a magukat kéményseprőnek kiadó csalók – értesült a Haon, az álkéményseprők ténykedéséről a katasztrófavédelem megyei igazgatóságán is tudnak.

A lap szerint a csalók házakba, lakásokba becsengetve – a katasztrófavédelemre hivatkozva – azt ajánlják, hogy kitisztítják a kéményt, a kályhát, sőt szén-monoxid-érzékelőt is igyekeznek eladni. Csakhogy nincs garancia a szakszerű munkavégzésre, és számlát sem adnak. 

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szakembere egy kéményt ellenőriz egy csobánkai családi házban – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Amióta módosult a kéményseprésről szóló rendelet, azóta csak a katasztrófavédelem, illetve a velük szerződött vállalkozások szakemberei tisztíthatják a kéményeket. Érdemes tudni, hogy a családi házak tulajdonosai maguk rendelhetik meg a kéményseprést, míg a társasházak füstelvezetőit sormunkában végzik a katasztrófavédelem kéményseprői, akik egy forintot nem kérhetnek a munkájukért.

Kivéve persze, ha cégeknek végzik a kéménytisztítást.

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon