Otthon

Kéményseprőnek adják ki magukat a csalók Hajdú-Biharban

Több Hajdú-Bihar megyei településen is felbukkantak a magukat kéményseprőnek kiadó csalók, a katasztrófavédelem éberségre int.

Már több hete járják a hajdúsági településeket a magukat kéményseprőnek kiadó csalók – értesült a Haon, az álkéményseprők ténykedéséről a katasztrófavédelem megyei igazgatóságán is tudnak.

A lap szerint a csalók házakba, lakásokba becsengetve – a katasztrófavédelemre hivatkozva – azt ajánlják, hogy kitisztítják a kéményt, a kályhát, sőt szén-monoxid-érzékelőt is igyekeznek eladni. Csakhogy nincs garancia a szakszerű munkavégzésre, és számlát sem adnak. 

A katasztrófavédelem kéményseprőipari szakembere egy kéményt ellenőriz egy csobánkai családi házban – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Amióta módosult a kéményseprésről szóló rendelet, azóta csak a katasztrófavédelem, illetve a velük szerződött vállalkozások szakemberei tisztíthatják a kéményeket. Érdemes tudni, hogy a családi házak tulajdonosai maguk rendelhetik meg a kéményseprést, míg a társasházak füstelvezetőit sormunkában végzik a katasztrófavédelem kéményseprői, akik egy forintot nem kérhetnek a munkájukért.

Kivéve persze, ha cégeknek végzik a kéménytisztítást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top