nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Egyszerű konyhai praktikák a gyorsabb főzésért

Egyszerű konyhai praktikák a gyorsabb főzésért

Ha szeretünk is főzni, a legtöbben azért igyekszünk nem egész napunkat a konyhában tölteni. Ezzel a néhány egyszerű konyhai trükkel jelentősen csökkenthető az ételek elkészítési ideje.
nlc
f Ajánlom
  1. Áztassuk be a tésztát éjszakára: így másnap forró vízben akár egy perc alatt is készre főzhetjük
  2. a hagyma pirítása közben adjunk hozzá egy kiskanál sütőszódát, amitől egy percen belül lágy, karamellizált állaga lesz, ugyanakkor nem ég oda
  3. A kemény sajtokat reszelés előtt hagyjuk egy kicsit szobahőmérsékleten melegedni
  4. ha vajra van szükségünk a főzéshez, használat előtt vegyük ki a hűtőből és pár percig helyezzük a tűzhely közelébe melegedni, így hamarabb megolvad
  5. a főtt krumpli legegyszerűbb meghámozása: főzzük harminc percig forrásban lévő vízben, majd helyezzük 30 percre őket hideg vízbe. Ezután már csupasz kézzel is meghámozhatóak
  6. sima víz helyett használjunk ásványvizet a zöldségek főzéséhez: nem csak puhábbra főnek tőlük, hanem fel is gyorsítja a főzési folyamatot.

(Forrás: Brightside)

Megosztás Facebookon