Otthon

Ne dőlj be! Ez a legújabb átverés

Ezúttal a csalók kórházakban próbálják lehúzni az embert.

Egyes kórházakban „érvényes katolikus temetkezési szertartást” kínálnak az elhunytak hozzátartozóinak, csakhogy az így reklámozott szolgáltatás semmiféle egyházi elismeréssel nem rendelkezik – figyelmeztet közleményében az Esztergom-budapesti főegyházmegye.

Egy kórházi ügyintézés során a kórház munkatársa ajánlotta az elhunyt hozzátartozói figyelmébe az egyházi szolgáltatást is közvetítő vállalkozást, még nyugtát is kiállítottak az elvégzett „katolikus szertartásról”. Csakhogy a „szertartást” végző személy nem pap! A főegyházmegye szerint semmilyen felhatalmazást nem adtak neki egyházi temetés végzésére.

Időközben más felekezetek óbudai lelkészei is jelezték, hogy a saját területükön is találkoztak hasonló „konkurenciával”.

A főegyházmegyénél azt tanácsolják, hogy mindenki csak kellő körültekintéssel adjon megbízást egyházi temetésre – miután meggyőződött az illető pap, lelkész egyházi felhatalmazásáról.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top