nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Ne dőlj be! Ez a legújabb átverés

Ne dőlj be! Ez a legújabb átverés

Ezúttal a csalók kórházakban próbálják lehúzni az embert.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

Egyes kórházakban „érvényes katolikus temetkezési szertartást” kínálnak az elhunytak hozzátartozóinak, csakhogy az így reklámozott szolgáltatás semmiféle egyházi elismeréssel nem rendelkezik – figyelmeztet közleményében az Esztergom-budapesti főegyházmegye.

Egy kórházi ügyintézés során a kórház munkatársa ajánlotta az elhunyt hozzátartozói figyelmébe az egyházi szolgáltatást is közvetítő vállalkozást, még nyugtát is kiállítottak az elvégzett „katolikus szertartásról”. Csakhogy a „szertartást” végző személy nem pap! A főegyházmegye szerint semmilyen felhatalmazást nem adtak neki egyházi temetés végzésére.

Időközben más felekezetek óbudai lelkészei is jelezték, hogy a saját területükön is találkoztak hasonló „konkurenciával”.

A főegyházmegyénél azt tanácsolják, hogy mindenki csak kellő körültekintéssel adjon megbízást egyházi temetésre – miután meggyőződött az illető pap, lelkész egyházi felhatalmazásáról.

(via)

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon