nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Csüngőhasú disznó tévedt a panelházak közé Szegeden

Csüngőhasú disznó tévedt a panelházak közé Szegeden

Először vaddisznónak vélték a panelek közé betévedt állatot, de mint kiderült: egy szelíd malacról van szó. Hurokkal fogták be, a gazdáját még keresik.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Szokatlan látogatóra lett figyelmes kutyasétáltatás közben két nő. Először vaddisznónak gondolták, de ahogy közelebbről is szemügyre vették, kiderült, hogy valójában egy csüngőhasú vietnámi disznó grasszál a panelházak között Szegeden.

Nem tudni, hogy került oda az állat, valószínűleg a Szeged környéki kiskertekben tarthatták és onnan szabadult ki. A malacot végül egy kötélből készült hurokkal befogták és azért, hogy ne riadjon meg, sokáig sétáltak vele megtalálói – számolt be az RTL Híradó. Közben a panellakásokból több lakó is leszaladt etetni az állatot, ki krumplit, ki kenyeret, ki pedig sütőtököt hozott az igencsak kezes, barátságos röfinek. Annyit evett, hogy Torkosnak nevezték el.

A malacot a Szegedi Vadasparkba szállították, és ott marad, amíg a gazdája érte nem megy.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon