Otthon

Biztos, hogy jól tisztítod a hajkefédet?

Nemcsak a hajad szorul rensdszeres ápolásra, hanem a hajkeféd is.

Valamilyen oknál fogva sokan elfelejtik, hogy a hajkeféket is tisztítani kell, mint minden más szépségápolási eszközt. A hajszálak és a termékmaradványok mellett a poratkák, az elhalt hámsejtek és az olajok is felhalmozódhatnak a keféken, ami melegágya lehet a fertőzéseket okozó baktériumoknak és gombáknak.

A rendszeres tisztítás (hetente egyszer legalább) elhanyagolása megakadályozza a kefék megfelelő működését, így fontos odafigyelni arra, hogy rendben legyenek. Persze az sem mindegy, milyen fajta eszközzel fésülködünk, mert minden anyag másfajta tisztítást igényel.

Forrás: Pinterest

Műanyag vagy kerámiakefék

Töltsd fel a mosdót vagy egy tálat meleg vízzel, adj hozzá egy kis gyengéd sampont és alaposan mosd meg benne a kefét. Ha kész, jól öblítsd le, majd hagyd teljesen megszáradni.

Fa hajkefék

Itt nagyon vigyázni kell a kis fogantyúkra is. A víz és a szappan csak tönkreteszik ezt a fajta kefét, ahogy az erős súrolás is, ezért ezt csak kiporolni érdemes.

Good Housekeeping

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top