nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Forradalmi változás a Legó-játékokban

Forradalmi változás a Legó-játékokban

A környezettudatosság fontosságát tűzte zászlajára a LEGO.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A világ legsúlyosabb műanyaghulladék-problémájának megoldása érdekében a Legó bejelentette, hogy egy fenntartható forrású, cukornádból készült etanolból előállított növényi műanyagból új, fenntartható elemeket készít.

A botanikai témájú szett polietilén műanyagból készül, különböző fák, bokrok és levél alakú darabok alkotják majd. A Legó környezetvédelmi felelősségének alelnöke, Tim Brooks biztosította ügyfeleiket, hogy a növényi alapú műanyag termékek ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkeznek majd, mint a hagyományos, kőolajalapú polietilén darabok. Emellett azt is megígérte, hogy az új termékcsalád „minőségében vagy megjelenésében” nem lesz észrevehetően más.

Büszkék vagyunk rá, hogy az első, fenntarthatóan gyártott műanyagból készült LEGO-elemek gyártása megkezdődik idén, ez egy nagyszerű lépés ambiciózus elkötelezettségünkben, hogy minden LEGO-téglát fenntartható anyagból készítsünk.

Bár a cukornád alapú részek az összes LEGO terméknek mindössze az 1-2% -át teszik ki, a vállalatnak óriási tervei vannak a jövőbeni fenntarthatósággal kapcsolatban, beleértve azt a célt is, hogy 2030-ig minden LEGO-elemet növényi műanyaggal készítsenek. 

Apartment Therapy

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon