Otthon

Rengeteg időt spórolhatsz meg ezekkel a takarítási trükkökkel

Kevesen vannak, akik szeretnek takarítani, ezért mindig jól jönnek az idő megtakarítását célzó trükkök és tippek.

Amikor a rendszeres tisztítási feladataidról van szó, akkor nem gondolkodsz azon, hogy mennyire hatékony a rutinod, csak hogy minél gyorsabban és fájdalommentesebben túl legyél rajtuk. Pedig sok időt spórolhatsz, ha egy kicsit odafigyelsz. A Good Housekeeping Institute tisztítással foglalkozó szakemberei szuper ötleteket osztottak meg, mellyel a házimunka sokkal könnyebbé és gyorsabbá varázsolható. Nézd csak!

1. Csak 30 perc

Adj magadnak egy határidőt. Állítsd be az időzítőt 30 percre, és próbálj meg ezalatt annyi mindent elvégezni, amennyit csak lehet. Ez korlátozza a szórakozottságot és a halogatást.

2. Rendszer

Ahelyett, hogy szobánként haladnál a takarításban, alakíts ki egy tisztítási rendszert és egy dolgot végezz el mindenhol. Törüld át a felületeket például minden helyiségben vagy rakj rendet bennük. A legvégére hagyd a porszívózást és a felmosást. 

Forrás: Tumblr.com

3. Bevásárlólista

Főleg azoknak jó, akik nagyon szétszórtak, mert segít rendszerezni, hogy mit kell megvenned és megcsinálnod. Így biztos semmit nem felejtesz el.

4. Ablaktisztítás

Soha nem sikerül tökéletesre tisztítani az ablakokat? Egy kis mosogatószert keverj bele vízbe, és ezzel menj át az üvegeken, tiszta és fényes ablakokat kapsz! Na, meg ugye a jól bevált újságpapíros megoldás sem rossz!

5. Fürdőszobai trükkök

Sokkal gyorsabban megy a tisztítás, ha a mosdóra és a kádra ráöntöd a tisztítószereket és nem törlöd át őket rögtön. Hagyd legalább 10 percig állni rajtuk, és csak utána tisztítsd le őket. Sokkal könnyebben és gyorsabban jön le így minden piszok.

6. A nedves zokni trükk

Húzz fel enyhén nedves zoknikat a kezeidre, és ezekkel tisztítsd át a redőnyöket. Elképesztő gyors és hatékony megoldás, csak utána ne felejtsd el bedobni a mosógépbe a zoknikat.

 

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top