Otthon

Ezekben a filmekben a lakások berendezése is érdemelt volna Oscart

Kiosztották az Oscar-díjakat, minden színésznő és színész tündökölhetett egy estét a gálán, de méltatlan módon a lakberendezést nem díjazzák a filmekben, pedig fantasztikus lakásokat láthatunk némelyikben.

Az Apartment Therapy oldal nem tűrhette szó nélkül, hogy a szobabelsők nem kapnak aranyszobrokat, ezért összeállították a saját lakberendezős listájukat, hogy melyik filmnek kellett volna Oscart kapnia a vásznon megjelenő lakások berendezéséért.

A legjobb lakás, ahol elrejtheted a hal pasidat: A víz érintése

Guillermo del Toro tündérmeséjében, amely elvitte a legjobb filmnek járó szobrot, külön figyelmet és díjat érdemelne Elisa és Giles lakása. Csodásan ábrázolták a berendezéssel, milyen különböző a két karakter: Elisának szinte nincs is bútora vagy dekoráció a falon, míg Giles telerakja a lakását divatmagazinokkal, festményekkel, könyvekkel és macskákkal.

Design: Paul Denham Austerberry, Shane Vieau, Jeffrey A. Melvin

oscar díj filmek berendezés

Elisa lakása; Kép: FOX Searchlight

oscar díj filmek berendezés

Giles lakása

A legjobb hely, ahol az első szerelem lecsaphat: Szólíts a neveden

Elképzelni sem lehet jobbat, mint egy álomvilla Olaszországban 1983 nyarán. Ehhez a filmben még adnak egy csipet első szerelmet, hogy tényleg teljesen lenyűgözzenek minket. Kontrasztos, barátságos, családias a villa berendezése, de közben érezzük belőle a múlt időt is. Azonnal beköltöznénk.

Design: Violante Visconti di Modrone

oscar díj filmek berendezés

Kép: Sony Pictures

A legjobb étkezde egy éhes férfinak: Fantomszál

A Fantomszál szól a divatról, ételekről és enteriőrökről. Csak ez utóbbit nem emelik ki eléggé. Pedig csak meg kell nézni, milyen fantasztikusan tükrözik a helyszínek a főszereplő karakterét, hangulatváltozásait és belső vívódásait.

Design: Mark Tildesley, Véronique Melery

oscar díj filmek berendezés

Kép: Focus Features

A legjobb tinihálószoba szökéshez: Lady Bird

Még ha nem is pont így nézett ki a hálószobánk, akkor is elöntenek az emlékek, látva az itt játszódó jeleneteket. A falakon túl sok fotó és plakát, a szétdobált holmik mind a régi énünk maradványai, amik ráébresztenek, milyen gyorsan múlik az idő, és hogy bizony mi is öregszünk.

Design: Chris Jones, Greta Gerwig, Traci Spadorcia

oscar díj filmek berendezés

Kép: Traci Spadorcia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top