Otthon

Régóta nem vette meg senki, ők végül ékszerdobozt varázsoltak az V. kerületi lakásból

Merész dolog befektetési céllal egy régóta a piacon levő lakást megvenni. Ennek az ötödik kerületi otthonnak az új tulajdonosai viszont mertek merészek lenni, és milyen jól tették, hiszen designvonalon Horváth Barbara, műszaki vonalon pedig Bertényi András segítségével tökéletes lakás született.

Az új tulajdonosok befektetési céllal vették, de akkor még nem tudták, hogy eladásra vagy kiadásra szánják majd. „Ami biztos volt, hogy totál felújítást igényel, és a nappali mellett a két hálót is ki kell hozni belőle. Sokáig volt a piacon, mert elég rossz elrendezése volt, így mások nem igazán láttak benne fantáziát” – tudtuk meg Barbarától, miért is várt ez a lakás ennyit az új tulajdonosára.

Petőfi utcai lakás ékszerdoboz

Ennek ellenére a munkával viszonylag gyorsan végeztek: a korábbi albérlőktől szeptember végén vették át, és december 20-ra a munka nagy része meglett, a berendezéssel január első hetében nyerte el a lakás a mai állapotát.

Petőfi utcai lakás ékszerdoboz

Az elrendezés okozta a legnagyobb problémát: a nappali csak egy szűk szobán keresztül volt elérhető, így az egész falat le kellett bontani,hogy élhető nappali és konyha legyen. „Biztos voltam benne, hogy megoldható, ami viszont kérdés volt, hogy mennyire lesz költséges. Egy lakás felújítására bármennyi elkölthető, de nekünk pontos összeghatáron belül kellett maradnunk” – részletezte a problémát Barbara. És hogy hogyan sikerült megoldani? Az udvari szoba adott volt, a nagy hálót viszont a korábbi nappali átalakításával teremtették meg.

Petőfi utcai lakás ékszerdoboz

A tér megreformálása és a felújítás után a berendezés következett. „Miután a lakást eladásra vagy kiadásra készítettük, a célcsoport pontos meghatározását és azok igényeit kellett szem előtt tartanunk. Egyértelmű volt, hogy magas minőségben kell mindent kivitelezni, és a bútorokat is úgy kell összeválogatni, hogy az igényesebb vevőknek vagy bérlőknek megfeleljen. Az ötödik kerületben a magyar és külföldi vevők nagyon igényesek, és elég nagy a kínálat a szépen felújított lakásokból.” Ebből adódóan az volt a cél, hogy aki megveszi, annak hosszú évekig semmi gondja ne legyen vele, és a design is időtálló legyen, tehát inkább klasszikus, és nem modern.

Petőfi utcai lakás ékszerdoboz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top