Otthon

Látványos átalakítás: ezért érdemes szerkezetkész lakást vásárolni

Molnár Ádám közgazdász, de úgy választ burkolatokat, tervez át tereket, álmodja meg a lakberendezési tárgyakat, hogy azt bármelyik profi lakberendező megirigyelhetné. Legutóbb egy pécsi garzonlakás vált a keze nyomán kis ékszerdobozzá, stílusos fiatalos otthonná. Ezt mutatjuk most be.

Felmerül a kérdés, hogyan lesz egy közgazdászból designer? Molnár Ádám 2016-ban vásárolta az első lakást, akkor még panelt, de mint mondja, azóta igyekszik inkább téglalakásokat vásárolni, mert azok jobban alakíthatók. „Az eredeti szakmámat természetesen nem tudtam és nem is feltétlenül szeretném levetkőzni, mert olyan projekteket szeretnék csinálni, amelyek esetében megtérül a befektetésem.” Közgazdász-szemlélete persze nem jön rosszul a felújítások költségtervezésénél sem, bár bevallja, néha-néha elcsábul: „Vásárlás előtt minden esetben pontos költségvetést készítek, amelybe beleszámítom a menet közben esetlegesen felmerülő kellemetlen meglepetéseket is. A költségvetéseket az esetek többségében tartom is, azonban sajnos ha találok egy drága burkolatot vagy tapétát, akkor nem mindig tudok ellenállni…”

A fürdőszoba

A szóban forgó pécsi lakásnál is – ahogyan a legtöbb ilyen jellegű munkánál – a legnagyobb kihívást a szakemberek összehangolása jelentette. Hiszen egy felújítás során csaknem minden szakág képviselteti magát, és az ő munkájuk összehangolása nem mindig egyszerű feladat, különösen olyan esetben, amikor a különböző szakemberek munkája egymásra épül.

A konyha és az új burkolat

A képeken látható garzon egy átadás alatt lévő, új építésű projekt keretében valósult meg Pécs történelmi belvárosában. „Az ingatlant szerkezetkész állapotban vásároltuk, hogy mi fejezhessük be a kialakítását.” A lakás alapterülete 29/33 négyzetméter: amerikai konyha-nappaliból, illetve hálófülkéből áll, amely egy légtérben található a közösségi térrel. A színek tekintetében a barna, a szürke és a fekete-fehér dominál. A bútorok modernek és klasszikusak egyszerre. A lakásban nekünk leginkább az tetszik, hogy a hálófülke valamennyire szeparáltan helyezkedik el a nappaliban, valamint az, hogy a sarokkanapé mennyire kihasználja a tetőtér adta lehetőségeket. „A kialakításnál azt tartottam szem előtt, hogy trendi, fiatalos lakást alakítsak ki, mivel a város egyetemisták által kedvelt részén található, így albérletként is szeretném hasznosítani.”

Megnézem
Összes kép (12)

Adta magát a kérdés, hogy Ádámot kifaggassuk, szerinte mennyire érdemes ma vidéken, Pécsen ingatlanba fektetni: „Úgy gondolom, Pécsen a jelenlegi körülmények között mindenképpen megéri. A városban az egyetemeknek köszönhetően rendkívül sok diák keres minőség, trendi, jó helyen lévő albérletet, ennek köszönhetően a kereslet folyamatos a szép lakásokra. Emellett meggyőződésem, hogy ha tisztán megtérülési alapon számolunk, akkor a város szerintem még a fővárosnál is jobb lehetőségekkel kecsegtet. Budapesten nem annyival drágábbak a bérleti díjak, mint amennyivel drágábbak a lakásárak. Ha az ember ügyes, akkor Pécsen akár tízéves vagy jobb megtérülést is elérhet.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top