Otthon

Ezeket a dolgokat ne tisztítsd soha ecettel

Az ecet tökéletes tisztítószer, de nem mindenre.

Számos háztartási problémára hatékony megoldás az ecet, ráadásul olcsó is. Ha vegyszermentes, természetes módon takarítanál, tökéletes választás, hiszen jól eltávolítja a vízkövet és a piszkot is. Ám erős savtartalma miatt nem minden anyag bírja az ecettel való találkozást, ezért ügyelj arra, mire öntöd. A következő anyagok tisztítására sose használd.

1. Kőfelületek

Az olyan anyagokat, mint a gránit, a márvány vagy a természetes kőlapok, az ecet magas savtartalma kilyukaszthatja, és olyan nyomokat hagy rajtuk, amiket soha nem tudsz eltávolítani.

2. Öntöttvas edény

Ha ecet éri, könnyes berozsdásodhat a felülete, ezért a szappanos vizes tisztítást ajánljuk itt.

Forrás: POPSUGAR Photography / Kelly Ladd

3. Bármi, ami alumíniumból készült

Ha az ecet reakcióba lép az alumíniummal, az oxidációhoz vezethet, csúnya foltokat hagyva a felületen, úgyhogy semmiképpen sem ajánljuk ezt a kombinációt. 

4. Viaszolt vagy fából készült bútorok 

Az ecet túl erős a fabútorok és viaszolt bútorok felületén, kimarhatja őket idővel. Helyette használj olyan tisztítószert, amelyet fafelületekhez terveztek.

5. Telefon és tablet

Megsértheted vele a képernyő ujjlenyomatos zárjának bevonatát, ezért inkább vizet vagy alkoholt használj, és ezeket is mikroszálas kendővel vidd fel.

kitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top