Otthon

Így használd a feketét és az aranyat a konyhában és a fürdőben!

A legtöbben félnek a feketétől, tartanak tőle, hogy gyászos hangulat lesz tőle a lakásban, pedig arannyal keverve csodás hatást érhetünk el vele.

Amikor azon tűnődsz, hogy milyen csempét válassz a fürdőbe vagy a konyhaszekrény színét készülsz kiválasztani, a legritkább esetben kúszik be a gondolataid közé a fekete. Sőt ha nézegeted a lakásbelsőket a neten és magazinokban, akkor is általában fehér konyhákkal és fürdőszobákkal találkozol. Legalábbis, amikor nálunk volt felújítás, akkor egyértelműen csak a fehér trendekkel találkoztam, némi színnel ugyan mindig feldobták, de a fekete nem igazán került szóba, maximum kiegészítő színként.

Pedig ha megfigyeled, varázslatos, amikor a fekete az arannyal találkozik ezekben a helyiségekben.

Az arany és fekete kombinációban a sötétség és napsütés keveredik, amitől különlegesen stílusossá válik egy vizes helyiség ahelyett, hogy nyomasztó lenne. Persze nem kell rögtön az egész fürdőkádat aranyba önteni és nincs szükség arra, hogy arany színben pompázzon még a plafon is a konyhában.

Ahogy a képeken is látható, a fekete mindig a domináns szín, hogy ne legyen giccses, és aranyat csak nyomokban tartalmaznak a konyhák és fürdőszobák, inkább csak a kisebb tárgyak, kiegészítők, csapok kapják meg ezt a színt. Ha épp nem akarod átvariálni a konyhát és a fürdőt, akkor akár annyi is elég, ha csak egy képkeretet festesz aranyra, bele egy fekete-fehér grafikát teszel, és máris hatalmasat dobsz az otthonodon.

Eddig azt tanultuk, hogy kis helyiségekben ne használjuk a feketét, mert összenyomja nekünk még jobban az amúgy is kis teret, és ha három négyzetméteres a fürdőszobád vagy a konyhád, akkor fehéren kívül másnak még a gondolata se jusson eszedbe, ám ez most megdőlni látszik. Az új trend szerint bátran használj feketét, kombináld arannyal, ha különleges és stílusos fürdőt, konyhát szeretnél.

fekete konyha fürdőszoba

A legbátrabbak az egész konyhapultot aranyszínűre festik. Fotó: Architect Prineas

fekete konyha fürdőszoba

Egy leheletnyi arany jelenik meg a lámpán és a csapon ebben a fürdőben. Fotó: Studio Wonder

fekete konyha fürdőszoba

Jelzésértékű arany a kiegészítőkön. Fotó: Stylizmo

fekete konyha fürdőszoba

A fekete mozaikcsempe izgalmas felületet eredményez. Fotó: Jordens

fekete konyha fürdőszoba

Ütős hatást érhetünk el, ha a fehéret is hagyjuk érvényesülni. Fotó: Miss Moss

fekete konyha fürdőszoba

Pici a fürdőszoba, mégsem nyomja össze a fekete. Fotó: Maayan Zusman

fekete konyha fürdőszoba

A fekete parkettamintás csempe feldobja ezt a konyhát. Fotó: Lonny

fekete konyha fürdőszoba

Merész választás a fényes, fekete metrócsempe, mégis hatásos arannyal kombinálva. Fotó: AD Magazine

fekete konyha fürdőszoba

Csupán egy csík arany jelenik meg a konyhában. Fotó: Fantastic Frank

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top