nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Extrém hideg: nem kapcsol le a hálózatról az ELMŰ-ÉMÁSZ sem

Extrém hideg: nem kapcsol le a hálózatról az ELMŰ-ÉMÁSZ sem

Kikapcsolási moratóriumot hirdet keddtől vasárnapig az ELMŰ-ÉMÁSZ az extrém hideg idő miatt az ÉMÁSZ szolgáltatási területén, Borsod, Heves és Nógrád megyében.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

A szolgáltató közleményében emlékeztetett: az Országos Meteorológiai Szolgálat sárga riasztást adott ki az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére. Azt írták: a rendkívül hideg időjárásra tekintettel – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – az ELMŰ-ÉMÁSZ önként vállalt kikapcsolási moratóriumot jelent be, kedd és vasárnap között elhalasztja a régóta fennálló számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Tudatták: az önként vállalt kikapcsolásfelfüggesztés az áramfogyasztásban érintett lakossági ügyfelekre érvényes, és az ÉMÁSZ szolgáltatási területére vonatkozik, tehát Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére.

A moratórium azt jelenti: az ELMŰ-ÉMÁSZ nem kapcsolja ki a 60 napot meghaladó tartozást felhalmozó lakossági ügyfeleinél az áramszolgáltatást azért, hogy az extrém hideg időjárási viszonyok között minden ügyfelének biztosított legyen az energiaellátás.

A kikapcsolási eljárás felfüggesztése minden olyan lakossági ügyfélre érvényes, akinek az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiaszolgáltató Zrt.-vel van szerződése. Az önkéntes vállalás más energiakereskedőkkel szerződött, illetve nem lakossági ügyfelekre nem vonatkozik – tették hozzá.

Az E.ON Hungária Zrt. pénteken jelentette be, hogy az extrém hideg miatt hétfőtől vasárnapig felfüggeszti a számlatartozások miatti kikapcsolásokat.

Megosztás Facebookon