Otthon

3 tipp a városi kertészkedéshez

Lakásban sem lehetetlen szuper növényeket nevelni és termeszteni.

Egyre többen tartanak igényt a növénytermesztésre, kertészkedésre, akár kerttel nem rendelkezők is. A frissen termesztett paradicsom és a gyönyörű növények képe sokakban feltámasztja a kedvet, hogy nekiugorjon, és a lehetőségekhez mérten szuper kis „minikertet” hozzon létre. Ha te is közéjük tartozol, mutatunk pár ötletet, ami hozzásegít álmaid terméseihez.

Fogyasztható dolgok

Általános félreértés, hogy földterületre van szüksége annak, aki saját ételeket szeretne termeszteni. Persze, sokkal több lehetősége van, de ma már lakásban is termeszthetünk bizonyos dolgokat. A hordozható tartályok, ládák vagy edények remek módjai annak, hogy minden kemény felületen növekedjen, csak arra ügyelj, hogy megfelelő napfényt kapjanak a termés maximalizálása érdekében. A városi kertészkedésben egyértelműen a saláta, a paradicsom, a paprika, a bab és az ázsiai zöldek a legkézenfekvőbbek.

Van kerted, de kicsi?

Köztudott, hogy optikailag tágítja a teret a fény, a világos színek és a tükrök. Használj fellógatható cserepeket vagy növényfuttató rácsokat, a magasságot kihasználva. Akármilyen kicsit is a kert, díszítsd kaviccsal vagy dekorkövekkel az odavezető utat, és helyezz el madáretetőket, színes lampionokat, hogy minden tekintetet odavonzzál.

Cactus by @nes.laura #cactusmagazine #succulent #cactalicious #cactus :🌵)

Cactus Magazine 🌵 (@cactusmagazine) által megosztott bejegyzés,

Szobanövények

Ha sem kerted nincs, sem teraszod, akkor se bánkódj, jöhetnek a szebbnél szebb szobanövények, amik ugyanúgy feldobják a hangulatot, mintha kint csücsülnének a veteményesben!

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top