nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Próbáld ki te is a híres japán spórolási technikát!

Próbáld ki te is a híres japán spórolási technikát!

A kakeibo lényege, hogy nagyon pontosan lejegyezzük, mikor, mire, mennyit költöttünk, így végül biztosan nem fogunk kiszaladni a büdzsénkből.
NLCafé
f Ajánlom

Nincs abban semmi új, hogy az ember egy kis noteszben vezesse a pénzügyeit, de néha az új csomagolásba bújtatott régi ötletek működnek a legjobban. A kakeibo lényege márpedig pontosan ennyi. Az Instagramon is terjedő japán technika lényege tulajdonképpen annyi, hogy minden hónapban nagyon pontosan vezetjük a bevételeket és kiadásokat. De nem csak puszta feljegyzésről van szó: a lényeg, hogy a hónap elején pénzügyi tervezetet csinálunk magunknak, kijelöljük, hogy mennyit költhetünk az adott hónapban, és aztán megpróbáljuk tartani is magunkat a tervhez.

A hangsúly persze a mondat második felén van, mert nincs az a csodanotesz, ami megakadályozná a túlköltekezést, ha nincs elég akaraterőnk hozzá… De tény, hogy jobbak az esélyeink, ha minden ott áll egy füzetben feketén-fehéren. Ehhez most már ráadásul speciális kakeibo-füzetet is vásárolhatunk, ami egyébként nagyon szépen mutat, szóval tényleg érdemes lehet beruházni egyre! 

Ha neked is megtetszett a japán spórolós notesz, az Amazonról meg tudod rendelni!

 

Metro

Megosztás Facebookon