Otthon

„Kétszínű” macska a net új sztárja

Rendhagyó külseje miatt csodálják a macskát.

A gyönyörű macska különleges, figyelemfelkeltő ismertetőjeggyel rendelkezik. Arca egyik fele fekete, míg a másik szürke szőrrel borított, ráadásul mindezt teljesen szimmetrikus, tökéletes vonal választja el középen. Valószínűleg mindkét oldalon eltérő DNS-sel rendelkezik a jószág, ezért néz ki így.

Forrás: Jean-Michel Labat/Caters News

Az ilyen kinézetű macskák kiméra néven ismertek, mely elnevezés biológiailag a kettőnél több ivarsejtből létrejött élőlényekre utal, míg a görög mitológiában a több állat jegyeit magán hordozó Khimaira nőstény szörnyalakként ismert.

Leslie Lyons, a Kaliforniai Egyetem professzora, aki a házi macskák genetikáját tanulmányozza, azt állítja, hogy a kimérák gyakoribbak, mint gondolnánk. A National Geographic folóiratban közölt cikkében Lyons kifejti, hogy valójában a legtöbb hím teknőctarka macska kiméra, akik extra X-kromoszómával rendelkeznek. Annak megállapításához, hogy egy macska tényleg kiméra-e, a nő szerint genetikai teszt elvégzése szükséges.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top