Otthon

Az intelligens kutyaház megóvja a blökiket a petárdák és a mennydörgés hangjától

Az okos szerkezet segíthet a félős, visszahúzódó kutyusoknak akkor is, ha például a nappaliban gyerekek hangoskodnak.

A ZenCrate nevű kutyaház akár a lakásban is használható, lényege pedig, hogy ügyes technikai megoldásokkal lehetővé teszi, hogy a jószág nyugodtan pihenjen akkor is, ha épp családi összejövetel zajlik tőle néhány méterre.

A ház belsejébe épített szenzor érzékeli, amikor a kutya befekszik a matracra – amely egyébként úgynevezett memóriahabból van, a maximális kényelem érdekében –, ilyenkor pedig olyan, speciálisan kiválasztott hangokat játszik le, amelyek nyugtatólag hatnak a kutyákra. Ezeket hosszas tudományos kutatások során választották ki, ráadásul az okos tervezésnek köszönhetően a hangokat csak a kutyaól belsejében lehet hallani, így a gazdik délutáni pihenését sem zavarja a békésen relaxáló eb. A készítők azért megnyugtatják az állatbarátokat, hogy ezt a funkciót egyetlen gombnyomással ki is lehet kapcsolni.

A ZenCrate első ránézésre egy sima doboznak tűnik, de ennél sokkal többet tud (Fotó: zendogcrate.com)

A már említett memóriahabnak a kényelem mellett rezgéstompító hatása is van, amely így hatékony védelmet nyújt a kutyáknak a mennydörgés vagy épp a szilveszteri petárdázás vagy tűzijáték hangjaival szemben. De a kutyaól körül rohangáló gyerekek dübörgését is elviselhető mértékűre csökkenti, így kímélve a kutyák idegeit.

Az 5 perc alatt összeállítható intelligens kutyaház nem olcsó: 499 dollártól, azaz csaknem 140 ezer forinttól kezdődnek a különböző modellek árai, de nem féltjük a gyártó céget, alighanem számos kutyagazdi inkább nem eszik, de összespórolja az árát, hogy blökije a legteljesebb nyugalomban tudjon pihenni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top