Otthon

Ezeket ne tedd soha a mosogatógépbe

Mielőtt könnyelműen bedobálnál mindent a mosogatógépbe, érdemes átnézni a listát, mit szabad és mit nem.

A mosogatógép jó dolog, főleg, ha nagy a család. Csak be- és kipakolod, és máris tisztán ragyog minden. De nem minden edény való a gépbe, így mielőtt lazán belehajítanád az összes piszkosat, érdemes átnézned, mi viseli jól a mosogatógépet és mi nem. Mi az utóbbira mutatunk példákat.

Minden, ami fából van

A forró víz a fa eltorzulását okozhatja, nem is beszélve arról, hogy a fa hajlamos elnyelni a környező szagokat és ízeket. Ezért bármennyire is vonzó, ne tedd be a fa vágódeszkát a mosogatógépbe.

Jó minőségű kések

A mosogatószer és az erős víznyomás kombinációja tökéletes recept a tompa késekhez. Továbbá, ha a késeket a gépben hagyod megszáradni, könnyen berozsdásodhatnak.

Forrás: Amber Day/Apartment Therapy

Rézedények és -serpenyők

Bizonyos fémek hajlamosak a korrózióra és elszíneződésre, mint az alumínium és a réz, ezért nem érdemes tönkretenni őket a gépi mosással.

Sajtreszelő

Sajnos az edényen maradt sajt több mint valószínű, hogy még mindig ott lesz a mosás befejezése után is a reszelőn, úgyhogy jobban jársz a kézi mosogatással.

Kristályüveg

Könnyen megrepedhet vagy el is törhet a mosogatógépben, ezért semmiképpen sem ajánljuk abban tisztítni.

Home Beautfiul

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top