nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Otthon
Ennyi ideig hagyhatod a kimosott ruhákat a mosógépben

Ennyi ideig hagyhatod a kimosott ruhákat a mosógépben

Van, aki szerint bűn, mások szerint nem probléma a vizes ruhát a mosógépben hagyni. De mi a helyes?
NLCafé
f Ajánlom

Mint az élet legfontosabb dolgairól, úgy a mosógépben hagyott, vizes ruháról is van véleménye a legtöbb embernek. Jó vagy nem jó? Érdemes? Szabad egyáltalán? Mit javasolnak a szakértők? Elmondjuk!

Sokan a fő bűnök egyikének tartják, ha valaki nedves ruhát hagy a mosógépben. Pedig ez Martha Stewart szerint (is) teljesen rendben van. Amikor a Today Show-ban megkérdezték erről a véleményét, ezt válaszolta:

„Tökéletesen elfogadhatónak tartom. Mármint, ne hagyjuk olyan sokáig, mondjuk egy héten keresztül ott, de ha egy éjszakán át ott marad a ruha, hát ott marad. Reggel dobjuk gyorsan a szárítóra, és valószínűleg ugyanolyan állapotban szedjük majd le onnan, mintha rögtön a mosás után teregettük volna ki.”

Mások is megerősítik ezt a véleményt. Végül is, mi lehet a legnagyobb probléma, ami a ruhákkal történik? Kicsit bepállanak, vagy gyűröttebbek lesznek, de még ez sem biztos. Stewart szerint az a legfontosabb, hogy ne legyen a ruha büdös, szerinte a szag árulkodik a ruhákon lévő penészről és baktériumokról. 

És ha mégis bebüdösödtek azok a fránya textilek? Egyszerűen indítsd újra a mosást. És persze most már ne hagyd a gépben őket…

Apartment Therapy

Megosztás Facebookon