Otthon

A tökéletesen terített asztal 3 aranyszabálya

A tökéletesen megterített asztal etikettjét kevesen tudják jól.

Te tudod, hogy melyik oldalra kell a villát tenni? Na és a poharat? Kevesen vannak, akik mindent jó helyre tesznek az asztalon, ezért hoztunk egy kis gyorstalpalót, hogy tökéletesen terített asztallal várd a családot és a barátokat az elkövetkezőkben. 

Előkészületek

A vendéget mindig megnyugtatja a tiszta és rendezett asztal látványa, mert így elhiszi, hogy a hamarosan odaérkező étel valószínűleg jó lesz. Mielőtt még az evőeszközöket és a tányérokat feltennéd, helyezd el a székeket az asztal körül egyenletesen. Ha nem használsz asztalterítőt, helyezz el tányéralátéteket.

Evőeszközök

Ha az alapok megvannak, akkor jöhetnek az evőeszközök. Mindig kívülről befelé haladunk, ahogy sorban használni fogjuk őket az egyes fogásoknál.  Az összes kést és a kanalakat is a tányér jobb oldalára kell helyezni, a villákat pedig balra. Ellenőrizd, hogy tiszták-e, nem annyira vonzó, ha foltos valamelyik.

Poharak

A poharakat a készülődés legvégén helyezzük el az asztalon, hogy ne porosodjanak be addig sem. A borospoharakat a tányér fölé, jobb oldalra helyezzük, a vizeset pedig balra. Most már jöhet a szórakozás!

House Beautiful

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top